Home Këshilla Zemrat gjejnë qetësi …!?

Zemrat gjejnë qetësi …!?

126 views
0
SHARE

Zemrat gjejnë qetësi …!?
Qetësohen nga mërzia dhe trishtimi, duke mos iu frikësuar asgjëje dhe duke jetuar të kënaqura, pasi janë kënaqur me Zotin dhe Kujdestarin e tyre.
Ato qetësohen nga ankthi, duke u stabilizuar pas destabilizimit, duke u bashkuar pas përçarjes dhe duke gjetur karar pas luhatjes.
Ato qetësohen pas shkapërderdhjes duke u grumbulluar dhe orientuar.
Ato qetësohen nga hilet dhe pusitë e shejtanit, qetësohen dhe sigurohen nga fuqia e pasionit, ngacmimet e armikut, dredhitë e kundërshtarit dhe ligësia dashakeqit.
Për zemrat, nuk ka ilaç më të dobishëm se përkujtimi i Zotit.
Sado ti plotësohen zemrës dëshirat dhe qejfet e saj, nëse i mungon dhikri (përkujtimi) i Zotit, ato janë të stresuara, të hallakatura, të frikësuara, të trishtuara, të mërzitura, të trazuara dhe të turbulluara.
Zoti refuzon ta qetësojë dikë që kundërshton dhe shkel ligjet e Tij dhe ta ngushëllojë dikë që rend pas epsheve të tij.
E si mund të qetësohet dikush që marrëdhëniet me Zotin i ka të shqyera?
Si mund të qetësohet dikush që me Krijuesin e tij është në mëri?
Si mund të ngushëllohet dikush që ka harruar Kudestarin e tij absolut, i ka kthyer shpinën Librit të Tij, ka neglizhuar urdhëresat dhe ka shkelur kufijtë e Tij?
Qetësia e zemrës është lumturia pas të cilës rendin të gjithë dhe kërkohet nga të gjithë. Dikush e kërkon tek pasuria, duke mbledhur e vënë prona e para pafund. Por paraja pa besim sjell vetëm vuajtje, ajo është rrënim pa bindjen ndaj Zotit.
Ka të tjerë që e kërkojnë lumturinë tek postet, duke sakrifikuar gjithçka në shërbim të karrierës. Por me ta shtënë në dorë postin aq shumë të dëshiruar, pa besim, është zhgënjyer dhe i është shndërruar në burg.
Ka të tjerë që e kanë kërkuar lumturinë nëpërmjet argëtimit, muzikës, poezisë, pasionit etj… por që kurrë nuk e arriti dot, sepse e larguan nga adhurimi dhe besimi i Zotit.
Ty që të kanë mbuluar retë e halleve e telasheve, shpëtimin e ke tek përkujtimi dhe dhikri i Zotit, vetëm kështu mund të lumturohesh. Ty që të është trazuar zemra dhe ke humbur fillin, përkujto Zotin që të gjesh prehje dhe qetësi.
Përkujtimi i Zotit është ilaç, shërim dhe dobi, ndërkohë që përkujtimi i çdo gjëje tjetër të sëmur dhe të bën të vuash. Përkujtimit të Zotit, i mjafton si nder dhe vlerësim fakti që është adhurimi i vetëm që do të ekzistojë edhe në xhenet.
Atij i mjafton si shpërblim fakti që është vepra më e mirë.
Ai është jetë, por një i droguar dhe i vdekur nuk ndjen.
Përkujtimi i Zotit është prehje, siguri dhe qetësi, por një gjynahqar i mbytur në gjynahe dhe një i degjeneruar nuk e njohin.
O Zoti im shkule nga zemra ime dashurin e gjerave qe nuk e do Ti!

SHARE
Previous articleKur ndihesh i lodhur dhe i zhgënjyer nga shumë përpjekje të pafrytshme
Next articleO shpirt i mbingarkuar!
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here