Home Këshilla Ti qe i fal 5 kohe namazi, lexoja familjareve keto sure dhe...

Ti qe i fal 5 kohe namazi, lexoja familjareve keto sure dhe dua rreth 1 ore

0 views
0
SHARE

Nje ndër menyrat kryesore të shërimit është të vihet dora në kokën e atij që e kanë marrë mësysh dhe të lexohet duaja:

“Bismil-lahi erkike, min kul-li dain ju’dhike, min kul-li nefsin ev ajnin hasidin Allahu jeshfike, bismil-lahi erkike.”
Në emër të Allahut të bëj rukje prej çdo sëmundjeje që të mundon, prej çdo të keqeje të ndokujt apo mësyshit, Allahu të shëron. Në emër të Allahut të bëj rukje!” Shënon Muslimi.
Ose të lexohet duaja:

“Allahume! Raben-nasi, idh~hebil-be’s ishfi, Entesh-Shafi la shifae il-la shifaeke shifaen la jugadiru sekamen.”
O Allahu im, o Zoti i njerëzve, largo dëshpërimin! Shëro, se Ti je Shërues! Nuk ka shërim pos shërimit Tënd, shërim i cili nuk sjell sëmundje.” Shënon Muslimi.

Ose lexohen suret Ihlas, Felek dhe Nas.

Ti qe i fal 5 kohe namazi, lexoja familjareve keto sure dhe dua rreth 1 ore,sidomos kur dyshon qe dikush nga femijet apo familjaret dyshon se eshte i goditur nga syri dhe hasedi.

Shembull:Lexoje 7 here duane e pare,pastaj,7 here duane e dyte,pastaj 7here ihlas,7 here felekin,7 here nasin,7 tesbih doven,7 here el fatihan,7 amener resulin,pastaj prape kthehesh tek lutjet deri sa te behen minimumi 1 ore,cdo dite lexoja dhe do shohesh permisimin.

Ju lutem shperndajeni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here