Home Këshilla Thuaj : Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet

Thuaj : Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet

0 views
0
SHARE

Kërkimi mbrojtje nga Zoti.

Me të thënë: “Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet dhe nuk mund të të afrohet dot.

Për këtë ne lexojmë dhe suren En-Nas: “Thuaj: “Mbështetem (mbrohem) tek Zoti i njerëzve! Sunduesi i njerëzve, Të adhuruarin e njerëzve. Prej të keqes së cytësit që fshihet. I cili bën cytje në zemrat e njerëzve, Qoftë ai (cytësi) nga xhindët ose nga njerëzit.” (En-Nas: 1-6)

Fjalën “juuesuisu” dhe “khannas” Zoti i ka vendosur pranë njëra- tjetrës. Kjo pasi vesvesi largohet menjëherë kur ti kërkon mbrojtje nga Zoti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here