Home Këshilla Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet...

Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet ne një vend te lartë e pastaj rrëzohet prej tij

0 views
0
SHARE

Argumente nga hadithet e profetit Muhamed për ndikimin e syrit.

Nga Ebu Hurejre r.a trasn se tha I derguari I Allahut .as se “Syri është I vertetete” (Buhariu-Muslimi)
Nga Aishe r.a trasnmetohet se profeti .as tha “kerkoj mbrotje e Allahut nga syri I keq se syri është I vërtetë”
Transmeton Ibn maxha
Nga iBn Abasi r.a trasn se I derguari I Allahut a.s ka thene:

Syri është I vërtetë sikur të kishte diçka qe do shpejtonte kaderin e Allahut do të kishte qenë syri nëse ju kërkojnë qe te laheni atëherë lahuni.trasn Muslimi.
Pra ne se ju kërkohet te laheni për ndodnje nga vellezerve tuaj muslimane qe e ka goditur syri plotesojani kerkesen duke u lare.
Nga Esma bint Emejes r.a tha O I derguari I Allahut bijte e xhaferrit I godet syri e te kërkon tu lexosh atyre për sherim.tha .Po nëse do të kishte diçka do ta shpejtonte caktimin e allhut do të ishte syri”
Nga ebu dheri tha I derguari I Allahut “Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet ne një vend te lartë e p[astaj rrëzohet prej tij”
Nga ibn Abasi trans se ka thënë I derguari I Allahut Syri është I vërtetë e te rrezon nga lartesia”.
Nga xhabiri r.a tras se ka thënë I derguari I Allahut .Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere”
D.m.th. e vdes njeriun dhe e semur devene dhe pastaj duhet ta theresh se mos ngordhi e e gatuan ne tenxhere për ta ngrënë.

Nga xhabiri r a trans se ka thënë I derguari I Allahut.Shumica e tyre qe vdesin pas gjykimit te Allahut janë nga përcaktimi I syrit

Nga Aishe r.a tha se .ishte I derguari I Allahut qe urdhëronte për kerkimin e leximit nga syri
Nga Enes ibn Malik r.a trans se “lejoi I derguari I Allahut leximin e kuranit për sherim nga syri dhe pickimi qelbi qe del nga te carat e trupit.(pickimi është për çdo pickim gjarpri ose akrepi)
Nga ume Seleme r.a trasm se I derguari I Allahut I tha një fshinje ne shtepine esaj qe kishte një njolle ne fytyre .Atë e ka goditur syri laxoji asaj.(buhariu –Muslimi)
Nga xhabiri r.a trasm se Lejoi I derguari I Allahut a.s leximin për sherim nga gjarpri) tek familja e hazim dhe I tha Esma bint Umejes.çfarë ndodh qe po shoh trupat e bijve te vellait tim te dobët mos kanë ndonjë gjë?Ajo I tha jo por syri shpejton tek ata.tha lexoji atyre dhe tregoi atij fëmijët e u tha .lexohu atyre (kuran)

 

SHARE
Previous articleMjekimi I syrit 
Next articleMagjia e shkelur më së shumti është aksidentale
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here