Home Edukim Sot ndërroi jetë dijetari Musa Al Nasër

Sot ndërroi jetë dijetari Musa Al Nasër

0 views
0
SHARE

Të Allahut jemi dhe tek Ai do kthehemi !.

Sot pas dreke në aksident rrugor afër qytetit të Tebukut duke udhëtuar për Umre në Qaben e bekuar ndërroj jetë sheikhu i nderuar dr.Muhamed Musa Al Nasër Allahu e mëshiroftë. I lindur në Palestinë në vitin 1954 pastaj i shpërngulur në Amman të Jordanisë.

Vdekja e dijetarëve është nga shenjat e kiametit, bota islame humbi një nga lexuesit më të mirë të Kuranit të madhëruar, lexues dhe studiues i tij, në të gjitha dialektet, i shquar me edukatën dhe moralin e lart, një nga themeluesit e qendrës islame me emrin e hoxhës së tij “ Imam Albani”, në Amman të Jordanis, nga themeluesit e revistës shkencore el Asale, autor i shumë librave shkencore, studiues dhe njohës i thellë në lëmin e mjekësisë Profetike, i njohur për seminare dhe ligjërata të ndryshme në mbar globin.

Nga nxënësit e rrallë të sheikh Albanit, kur afrohej koha e namazit sheikh Albani çdo herë thoshte kemi imamin tonë këtu.

Kemi pas rastin të përfitojmë nga dija e tij, gjatë kohës sa ishim në studime, me të vërtetë Kurani ishte metodë e jetës së tij në çdo aspekt që e rrethonte atë.

Allahu e mëshiroftë, Allahu varrin kopsht të parajsës ia bëftë, e me shkallët më të larta në xhenetin Firdaus e gradoftë.

Hoxhe Unejs Murati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here