Home Edukim Sipërmarrësja nga Arabia fiton çmimin ndërkombëtar për shpikje

Sipërmarrësja nga Arabia fiton çmimin ndërkombëtar për shpikje

0 views
0
SHARE

Një sipërmarrëse saudite nga industria e petrokimikateve, Ghazael Aldossary, fitoi çmimin e Meritës në garën “Shell Live WIRE’s në kategorinë “Top 10 shpikësit”, garë ndërkombëtare që tregon të arritur më të mëdha ku bizneset demonstrojnë përsosmërinë e shpikjeve të tyre.

Përmes kompanisë Ghazael, ajo bashkëpunon me prodhuesit e mëdhenj për larguar mbeturinat që mund të përdoren për të tjera qëllime, duke e zvogëluar kështu sasinë e humbjeve në industri që zakonisht përfundojnë nëpër deponi.

E specializuar në riciklimin e materialeve të polikarbonatit, procesi inovativ i kompanisë konverton mbetjet e polikarbonatit në formën e lëndës së parë, duke e nxjerr në një produkt me kërkesa të larta.

Ghazael ishte sipërmarrëse e parë femër në Arabinë Saudite që operonte në sektorin e mbeturinave industriale të ricikluara dhe ishte e vetmja fitues nga rajoni i Lindjes së Mesme dhe Afrikës Veriore (MENA).

Bizneset e përzgjedhura nga konkurrenca u gjykuan nga një panel ndërkombëtar i udhëheqësve të biznesit./KohaIslame.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here