Home Këshilla Sillu mirë me njerëzit

Sillu mirë me njerëzit

0 views
0
SHARE

Mirësjellja ndaj të tjerëve sjell lumturi ndërsa sjellja e keqe sjell mjerim. Në hadithet e Pejgamberit [s.a.v.s.] thuhet: “Njeriu me mirësjellje e arrin gradën e agjëruesit dhe të atij ë fal shumë namaz. “A doni t’ju tregoj se kush do jetë më i dashur dhe më afër meje në Ditën e Gjykimit: Ata që kanë sjellje të mirë.” Kurse Allahu [xh.sh.] thotë: “Vërtetë, ti je në një shkallë të lartë morali” (Kur’an 68:4) “Ti ishe i butë ndaj atyre, ngase Allahu të dhuroi mëshirë, e sikur të ishe i vrazhdë e zemërfortë, ata do shkapërderdheshin prej teje” (Kur’an 3:159) “Dhe njerëzve thuajuni fjalë të mira” (Kur’an 2:83) Në përshkrimet që i bëhen Pejgamberit [s.a.v.s.] përmendet: “Karakteri i tij (Muhammedit) ishte Kur’ani.”

 

SHARE
Previous articleSi të mbrohesh nga smirëkeqi
Next articleNëse e ke njohur fenë islame nuk ka pse të brengosesh
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here