Home Këshilla Si të mbrohesh nga smirkeqi

Si të mbrohesh nga smirkeqi

0 views
0
SHARE

1. Leximi [dy sureve të fundit në Kur’an, të përmendurit e Allahut dhe lutjet në përgjithësi.
“Edhe Prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron” (Kur’an 113:5).

2. Mos ia shpalos sekretin tënd smirëkeqit (ziliqarit). “Bijtë e mi mos hyni (në Egjipt) prej një dere, po hyni nëpër dyer të ndryshme”
(Kur’an 12:67).

3. Largohu prej tij.

E nëse nuk më besoni atëherë hiqnu meje (më lini të lirë)!” (Kur’an 44:21)

4. Bamirësia ndaj tij, duke u mbrojtur nga dëmi i tij. “Ti të keqen ktheje me më të mirën”
(Kur’an 23:96).

SHARE
Previous articleSheroje veten nga Mesyshi (me lejen e Allahut)
Next articlePerse i gjej teshat e Prera apo me Gjak?
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here