Home Këshilla Si pinte ujë i Dërguari i Allahut (alejhi we selam)?

Si pinte ujë i Dërguari i Allahut (alejhi we selam)?

0 views
0
SHARE

Si pinte ujë i Dërguari i Allahut (alejhi we selam)?

Ai pinte ngadal, dhe jo shpejt sepse kur uji pihet shpejt ai hyn ne lukth bashkë me ajrin dhe shkakton dhimbje, fryerjen ne stomakut, pamundëson lëvizshmërin e lukthit dhe vështërson tretjen e ushqimit.Ai ( sal Allahu alejhi hi we selam) kur pinte ujë pushonte tri herë duke marrur frymë jashtë enës e jo në enë.

Ubu Neimi transmeton se kur Pejgamberi sal Allahu alejhi we selam pinte ujë dhe tri herë pushonte për të marrë frymë, e fillonte me bismilah dhe e përfundonte me falenderim Allahut.

Uji nuk bën të pihet para dhe gjatë ngrënjes,e pas ngrënjes duhet të pi gjysmen e asaj që do tua shuaj etjen,,sepse kjo është më e mirë për tretje. Duhet të shmangur ujit tepër të ftohtë sepse kjo dëmton organet e frymëmarrjes, e sidomos pas ushqimit djekës, ëmbëlsirave, pemëve dhe pas mardhënjeve seksuale.Dhe nuk bën që njëkohësisht të pihet ujë nga pusi dhe lumi dhe nuk bën që të pihet uji shpejt, sepse nga kjo mund të sëmuret mëlqia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here