Home Këshilla Psikologu më i mirë i njeriut është prindi i tij

Psikologu më i mirë i njeriut është prindi i tij

0 views
0
SHARE

Psikologu më i mirë i njeriut është prindi i tij. Me këtë nuk mund të krahasohet raporti me familjarë të tjerë. Arsyeja sepse prindi ndjen dhimbje njësoj për të gjithë fëmijët kurse dashuria nuk është e njëjtë. Ajo forcohet dhe dobësohet në saje të përkujdesjes reciproke prind-fëmijë dhe anasjelltas, kurse këtë dhimbje nuk e ka fëmija te prindi por dashurinë që duhet ta ruaj te prindi në mënyrë që ta dojë edhe prindi atë. Kjo dashuri është respekt dhe përkujdes për njëri-tjetrin. Prindi e njeh më së miri fëmijën e tij kur ai dyshon në fëmijën e vet, fëmija nuk mund të jetë i hajrit. Pra nëse një prind ankohet, ai njeri nuk është i mirë, sepse vështirë që dikush të mos ta dojë fëmijën e vet vetëm nëse e tepron shumë se përndryshe secili prind pretendon ta ketë fëmijën më të bukur në botë!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here