Home Edukim Princi i Kurorës Saudite flet për luftën anti-korrupsion, Islamin, të drejtat e...

Princi i Kurorës Saudite flet për luftën anti-korrupsion, Islamin, të drejtat e grave dhe ‘Hitlerin e ri’

0 views
0
SHARE

Princi i Kurorës të Arabisë Saudite Muhammed bin Selman e ka quajtur udhëheqësin suprem të Iranit “Hitleri i ri i Lindjes së Mesme”.

Në një intervistë për New York Times botuar të enjten, Muhammed bin Selman, i cili është gjithashtu ministër i Mbrojtjes Saudite, sugjeroi që zgjerimi i dyshuar i Republikës Islamike nën Ajatollah Ali Khamenei duhej të konfrontohet.

“Por mësuam nga Evropa se paqësimi nuk funksionon. Ne nuk duam që Hitleri i ri në Iran të përsërisë atë që ndodhi në Evropë në Lindjen e Mesme “, citon ai. Ai është intervistuar edhe për gjëra të tjera

Fushata kundër korrupsionit
Është “qesharake”, tha ai, për të sugjeruar që kjo fushatë anti-korrupsion ishte një kapje e pushtetit. Ai vuri në dukje se shumë anëtarë të shquar të shoqërisë Ritz kishin premtuar publikisht besnikëri ndaj tij dhe reformave të tij dhe përkrahje nga “një shumicë e familjes mbretërore” ka thënë Selman.

“Vendi ynë ka vuajtur shumë nga korrupsioni nga vitet 1980 deri më sot. Llogaritja e ekspertëve tanë është se afërsisht 10 përqind e të gjitha shpenzimeve të qeverisë u shkatërrua nga korrupsioni çdo vit, nga nivelet më të larta deri në fund. Gjatë viteve qeveria nisi më shumë se një ‘luftë mbi korrupsionin’ dhe ata të gjithë dështuan. Pse? Sepse të gjithë filluan nga poshtë lart, “citon ai të ketë thënë.

Konflikti në Jemen
Muhammed bin Selman këmbënguli që lufta e mbështetur nga Saudia në Jemen ishte a në drejtim të qeverisë legjitime atje, që ka 85% të territorit nën kontroll.

Sipas tij, duke pasur parasysh faktin se rebelët pro-iranian Houthi, të cilët mbajnë pjesën tjetër, nisën një raketë në aeroportin e Rijadit, nëse nuk merret 100% është problematike.

Të drejtat e grave
Sipas këtij artikulli, Muhammed bin Selman ka thënë: “Mos shkruaj se po e re interpretojmë Islamin – po e rivendosim Islamin në origjinë – dhe mjetet tona më të mëdha janë praktikat e Profetit dhe [jeta e përditshme në] Arabinë Saudite para vitit 1979 .”

Në kohën e Profetit Muhamed, argumentoi ai , kishte respekt për të krishterët dhe hebrenjtë në Arabi. “Gjykatësi i parë tregtar në Medinë ishte një grua!”

Donald Trump
Ai vlerësoi Presidentin Trump si “personi i duhur në kohën e duhur” dhe shtoi se me ndihmën e tij Sauditët dhe aleatët e tyre arabë ngadalë po ndërtonin një koalicion për të ngritur kundër Iranit./KohaIslame.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here