Home Këshilla Preshi (Kurrath) – MJEKËSIA E PEJGAMBERIT

Preshi (Kurrath) – MJEKËSIA E PEJGAMBERIT

73 views
0
SHARE

Preshi (Kurrath)

Ka dy lloje preshi: nebetean dhe sirian. Njerëzit hanë preshin nebetean, që është një lloj perimeje, kurse preshi sirian ka shumë koka.

Preshi është i nxehtë dhe i thatë.
Ai shkakton dhembje koke, por nëse e zien dhe e ha ose e pi lëngun e tij, ai ndihmon kundra hemorragjive të ftohta.
Po të lyesh dhëmbin e prishur me farat e shtypura të tij, të cilat janë përzier me pak katran, ato e pastrojnë dhëmbin dhe qetësojnë dhembjet.
Tymi i farave të djegura të preshit ndërpret, gjithashtu, hemorragjinë.
Të gjitha këto dobi vijnë nga preshi nebetean.

Sidoqoftë, preshi është i dëmshëm për dhëmbët dhe trysat.
Ai shkakton dhembje koke, makthe, errëson shikimin dhe sjell vështirësi në frymëmarrje.
Preshi shërben si diuretik (shton urinimin), shton rrjedhjen e menstruacioneve dhe prodhimin e spermës, dhe nuk tretet lehtë.

Ibn Kajim El xheuzije
MJEKËSIA E PEJGAMBERIT

SHARE
Previous articleBazat e lumturisë
Next articleMos të të thyej banaliteti dhe absurdi – Psikologjia Islame
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here