Home Këshilla Prej shenjave të lumturisë tek njeriu

Prej shenjave të lumturisë tek njeriu

70 views
0
SHARE

Prej shenjave të lumturisë tek njeriu:

Sa më shumë që tek robi të shtohet dija, tek ai shtohet përulësia dhe mëshira.
Sa më shumë që tek robi shtohet frika ndaj Allahut, ai është më i kujdesshëm në mosbërje të mëkateve.
Sa më shumë i zgjatet jeta, ai bëhet më i kujdesshëm në përditshmërinë e vet.
Sa më shumë që i shtohet begatia e Allahut-pasuria, ai bëhet më bujar dhe dorëdhënës.

Sa më shumë i jepet pozitë udhëheqëse tek njerëzit, ai u qëndron atyre më afër, u ndihmon në çështjet e tyre dhe bëhet më i përulur.

(El-Feuaid 155)

SHARE
Previous article Këshillë për ata që thonë…‼️
Next articleNuk e dija se …
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here