Home Edukim “PISA”, Shqipëria humb shumë vende në arsim

“PISA”, Shqipëria humb shumë vende në arsim

23 views
0
SHARE

Nxënësit e klasave të nënta shfaqin mangësi të theksuara për të lexuar pa llogaritur më pas matematikën apo shkencën.

Kjo ka rezultuar në programin e matjes së performancës së nxënësve 15-vjeçarë “Pisa 2018”, ku Shqipëria ka zbritur nga vendi 51, që ishte në vitin 2015 në vendin 61 këtë vit, ndër 79 vende pjesëmarrëse në këtë program.

Specialistë të arsimit fajësojnë tekstet dhe mënyrën e mësimdhënies nga mësues të pa trajnuar.

Me këtë nivel arsimimi duket se nxënësit po përgatiten nga një e ardhme e errët, pasi janë të larta shifrat e nxënësve që dinë të lexojnë por vetëm aq, pasi nuk kuptojnë çfarë kanë lexuar.

Programi “Pisa” zhvillohet çdo tre vite dhe në vend të parë për Europën u rendit Estonia, ndërkohë që Shqipëria la pas vende si Kosova, Maqedonia dhe Bosnje Hercegovina./tch

SHPËRNDAJE

http://mesazhi.com/pisa-shqiperia-humb-shume-vende-ne-arsim/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here