Home Edukim Pezullohen lundrimet nga Bari drejt Durrësit dhe anasjelltas përshkak të motit të...

Pezullohen lundrimet nga Bari drejt Durrësit dhe anasjelltas përshkak të motit të keq

27 views
0
SHARE

Përkeqësimi i motit në ditët e para të vitit 2020 ka krijuar probleme për lundrimin e trageteve mes dy brigjeve të Adriatikut, ndaj Drejtoria e Përgjithshme Detare në Durrës, pas kontakteve me kapitenerinë e portit të Barit, njofton se porti i Barit është mbyllur sot dhe tragetet nga Bari për Durrës nuk janë nisur deri në një urdhër te dytë nga kapiteneria e portit italian.

Ndërkohë porti i Durrësit është i hapur dhe në gatishmëri, por për arsye të mbylljes së portit të Barit është ndaluar dhe nisja e trageteve nga Durrësi për në Bari për të shmangur qëndrimin e trageteve dhe të pasagjerëve në portin e Barit.

Autoriteti detar kërkon mirëkuptimin e pasagjerëve të bllokuar në portet e Barit dhe Durrësit, por pezullimi i lundrimeve bëhet për të garantuar sigurinë lundrimore në një mot të përkeqësuar të karakterizuar nga erë e fortë dhe dallgë të larta.

SHPËRNDAJE

http://mesazhi.com/pezullohen-lundrimet-nga-bari-drejt-durresit-dhe-anasjelltas-pershkak-te-motit-te-keq/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here