29 C
Kumanovo
Thursday, September 20, 2018
Home Blog Page 56

Ngrënia e mishit të bretkosës i shkatërron përgjithmonë spermatozoidët

Ibn Sina ka thënë: “Ngrënia e mishit të bretkosës i shkatërron përgjithmonë spermatozoidët, e ndryshon ngjyrën e lëkurës kur paraqiten ënjtje (fryerje).” Një mjek i propozoi...

Kur i Derguari i Zotit, paqja dhe meshira e Zotit qofte mbi te, ankohej...

” Forme e braktisjes se Kur’anit eshte edhe braktisja e mjekimit dhe sherimit me Kur’an. ” (Ibn Kajjim, El Feuaid- 156) – Transmeton Aisha, Zoti qofte...

Te kane njerezit inat (xhelozi,hased)? Kjo eshte per ty

Rukje kunder mesyshit dhe xhelozise Degjoje me kufje ,mbylli syte dhe me bindje se Zoti eshte Sherues kunder cdo syri te keq dhe hasedi. Degjoje cdo...

Mësyshi është i vërtetë. Sikur t’i paraprinte diçka paracaktimit [kaderit], kjo do të ishte...

Imam Muslim ka shënuar që Ibn Abbas ka thënë se i Dërguari i Allahut ka thënë: “Mësyshi është i vërtetë. Sikur t’i paraprinte diçka...

Kedo qe e ze ndonje hidherim e merzitje, dhe i thote keto fjale, Allahu...

Kedo qe e ze ndonje hidherim e merzitje, dhe i thote keto fjale, Allahu ia largon atij hidherimin dhe merzitjen dhe ia nderron ato...

Personi që i merr të tjerët mësysh duhet të ja jap ujin e abdestit...

Et-Tirmidhi ka thënë: ”Personi që i merr të tjerët mësysh, duhet të urdhërohet t’i fusë duart në një tenxhere me ujë, pastaj ta lajë gojën e...

Kushdo që ndalon në një vend gjatë udhëtimit dhe thotë kete lutje , kurrgjë...

Kushdo që ndalon në një vend gjatë udhëtimit dhe thotë Kërkimi i shpëtimit nga Allahu me Fjalët e përsosura të Allahut nga e keqja e...

Leximi i dy ajeteve të fundit të sures Bekare

Leximi i dy ajeteve të fundit të sures Bekare. Kjo është transmetuar nga Buhari dhe Muslim, nga Abu Mes’ud el-Ensarij, i cili tha që i Dërguari...

Ke provim, pune stresuese, apo ligjerim thuaje kete dua…!? A e ke ditur ?

Ke provim, pune stresuese, apo ligjerim thuaje kete dua…!? Lutja e Musait alejhi selam drejtuar All-llahut subhanehu ue TeAela ; Sure Ta ‘ha ajete 25 deri...

Hixhama relakson, largon depresionin, anksiozitetin, nervozën, rregullon problemet e gjumit si pagjumësinë, gjumin e...

Hixhama largon toksinat, rritë imunitetin, rritë qarkullimin lokat të gjakut, rregullon energjinë elektromagnetike, balancon funksionin e organeve, stabilizon inflamacionet,dhe largon stresin. Nuk ka efekte...