Home Blog Page 3

Kurani është shërim nga sëmundjet psikologjike, si stresi, depresioni, ankthi

0

Kurani është shërim nga sëmundjet psikologjike, si stresi, depresioni, ankthi, tensioni etj. Sot, pothuaj 50 % e atyre që lëngojnë nga probleme të tilla, i kanë kronike. Më e çuditshmja është se kur flitet për stresin dhe depresionin, sheh që prej tij vuajnë si i madhi dhe i vogli, si pushtetarët ashtu dhe masat, si tregtari dhe ministri, si burri dhe gruaja. Me këtë rast, dua të sjell përvojën e doktor Ahmed Kadi, në qendrën mjekësore shkencore në Panama, në SHBA.

Ai bashkë me një grup mjekësh kanë bërë një sërë eksperimentesh me myslimanë dhe jomyslimanë nga ata që nuk e dinin gjuhën arabe. Ai u lexonte Kuran dhe maste ndikimin e Kuranit në mendjet dhe trupin e tyre. Ai tregon se 97 % e personave ndikoheshin nga leximi i Kuranit, i cili u falte qetësi dhe prehje. Përvojën e tij ai e hodhi në një libër të cilin e titulloi: “Ndikimi i leximit të Kuranit në funksionet biologjike të trupit” Kurani e pajis njeriun me qetësi, prehje, shpresë dhe energji. Fjala: “La haule ve la kuvete il-la bil-lah – Nuk ka fuqi përveçse fuqisë së Allahut” ka një ndikim të çuditshëm tek njeriu. “Do të ishte më mirë për ty sikur të kishe thënë, kur hyre në kopshtin tënd: “Kështu ka dashur Allahu! Nuk ka fuqi përveçse fuqisë së Allahut.” (Kehf, 39) Ajo fal mbrojtje dhe siguri, si dhe garanton ndryshim e përmirësim.

Trajtimi i Helicobacter Pylori-t me terapin e Kupave ( Hixhamen), mjaftê efektive pêr një problem si ky!

0

Trajtimi i Helicobacter Pylori-t me terapin e Kupave ( Hixhamen), mjaftê efektive pêr një problem si ky!

Helicobacter pylori është prezent në pothuajse gjysmën e popullatës së botës.

Shumica e njerëzve të infektuar me helikobakter Pylori nuk kanë simptoma , dhe nuk shfaqin kurrë probleme. 
Megjithatë H.pylori mundë të shkaktojë një sërë problemesh të traktit tretës,duke përfshirë ulçerën dhe në disa raste të rralla edhe kancerin e stomakut.
Deri më tani ende nuk është e qartë përse disa njerëz me H.pilori shfaqin probleme dhe disa jo!!

Simptomat më të shpeshta:

~Kapsllëk të shpeshta dhe diarre
~Urthvjellje
~Ashpërsia dhe dhimbje barku
~Të vjellura
~Alergji
~Tretje të dobët të produkteve të mishit
~Humbje e flokëve
~Shije të keqe dhe fryma e keqe (në mungesë të problemeve të dhëmbëve)
~Mbushje të shpejtë pasi të hahet
~Dhimbje periodike në stomak etj.

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi( Çertifikuar për Hixhame)

Martoni gratë mbi 30 vjeç u japim 20,000 rijalë thotë një organizatë në Arabinë Saudite

0

Një organizatë bamirëse nga Arabia Suadite ka vendosur se mënyra më e mirë për të rritur numrin e atyre që martohen me gra mbi moshën 30 vjeçe është që tu ofrojë meshkujeve para.

Ata kanë vendosur të u japin 20,000 Rijal (5.332 $) çdo mashkulli që pajtohet të martohet me një grua mbi moshën 30 vjeç.

Kjo iniciativë ka për qëllim të motivojë meshkujt të martohen ka thënë drejtori i organizatës AbdulRahman Al Hameed. Disa e kanë vlerësuar këtë përpjekje por ka edhe nga ata që thonë se kjo e nënçmon femrën dhe është e papranueshme./KohaIslame.com/

Do te mjaftonte vetem surja “El Fatiha” per t’u kuruar me te nga çdo semundje e shpirtit dhe e trupit

0

Allahu i Madheruar thote: “Thuaj: “Ai (Kurani) është udhërrëfyes dhe shërim për besimtarët”. Por ata që nuk besojnë, janë të shurdhër dhe të verbër, njësoj si të thirreshin prej vendeve të largëta.” [Fussilet, 44]

Dhe thote: “Ne shpallim nga Kurani atë që është shërim dhe mëshirë përbesimtarët e që mohuesve keqbërës u shton vetëm humbje.” [El Isra, 82]. 
Allahu nuk ka zbritur nga qielli ndonje sherim me te dobishem, me gjitheperfshires, me madheshtor dhe me efektiv per heqjen e semundjes se sa Kurani, i cili eshte sherim per zemrat nga semundja e injorances, e dyshimit, e pasigurise, etj.
Do te mjaftonte vetem surja “El Fatiha” per t’u kuruar me te nga çdo semundje e shpirtit dhe e trupit, nese njeriu do ta praktikonte ashtu si duhet kurimin me te. Si behet kjo? Dije se te gjitha ajetet qe lexohen per sherim, lutjet dhe rukjet e ndryshme qe kane ardhur ne Kuran dhe Sunet, jane te dobishme dhe sheruese ne vetvete, por megjithekete ato kerkojne pranim nga zemra dhe vendosmeri te forte nga i semuri. Me fjale te tjera, njeriu duhet ta lidhe zemren e tij me Krijuesin e saj, t’i lutet vetem Atij qe ta sheroje ate, dhe te jete i bindur se sherimi eshte ne Dore te Allahut, dhe nga ilaçet me te mira per sherim eshte Libri i Allahut.
Duke qene se zemra i nenshtrohet Allahut dhe e pranon kuren me Librin e Tij, dhe njeriu ka vendosmeri te forte ne kurimin me Librin e Allahut dhe me lutjet pejgamberike, atehere njeriu sherohet me sherim te plote nga Allahu i Madheruar, sepse ne kete rast ka ndodhur ajo qe ka thene Pejgamberi (salallahu alejhi ue selem): “Për çdo semundje ka ilaç, dhe nese qellohet ilaçi i semundjes, njeriu sherohet me lejen e Allahut.” [Muslimi, 2204].
Muslimani duhet te lexoje sa me shume Kuran, ose te degjoje sa me shume Kuran nese nuk mund te lexoje, dhe te perpiqet sa me shume qe te mesoje te lexoje Kuranin arabisht, sepse keshtu ai ruan veten dhe shtepine tij nga çdo e keqe dhe e lidh ate me Allahun e Madheruar, dhe keshtu nuk mbet me vend per te keqen, as per stres e as per semundje, as per magji e as per xhin, por vetem per engjej e per hajer, e Allahu eshte Ai i cili e ka ne dore suksesin, prandaj lutjuni Allahut sa me shume.

Duaja kur kemi dhimbje në trup! Fjalët që duhet të themi.

0

Është e zakonshme që gjatë jetës njeriu të pësojë dhimbje në trup. Në të shumtat e rasteve njerzit hutohen dhe nuk dinë çfarë të bëjnë.

Fjalët që duhet të themi janë:

Bismil-lah.(3 herë) E’udhu bil-lahi ve kudretihi min sherri ma exhidu ve uhádhiru. (7 herë)

Në emër të All-llahut. Kërkoj mbrojtjen e All-llahut me fuqinë e Tij nga e keqja e kësaj që ndiej dhe frikësohem.

Muslimi 4/1782.

Kur magjia eshte e rende duhet te kendohet BEKARE 7 here ne dite

0

Kur magjia eshte e rende duhet te kendohet BEKARE 7 here ne dite edhe me shume inshallah

Nje moter muslimane lexonte el bekaren 7 here ne dite dhe ne enderr ajo shikonte sexhde dhe kjo gje i shfaqeshe ç’do nate.Kaloi nje kohe rreth 6 muaj dhe me ndihmen e All-llahut ajo u sherua e kjo moteer eshte nga vendet arabe dhe e pyeti shejhun;O shejhu im, nuk e di se ç’gjykim ka nga sheriati por do kisha deshire qe mos te sherohesha se kur isha semure une e madheroja me shume All-llahun se sa tani qe jam sheruar.Shejho thote se mu kane mbushur syte me lote nga besimi i kesaj vajze SUBHANALLAH

 

Fjalët, duaja që duhet të themi para se të hyjmë dhe dalim nga tualeti!

0

Tualetet, janë ambjentet të cilat mbajnë më shumë papastëri për sa ju përket ambjenteve të tjera. Duke qënë të tilla këto ambjente janë të predispozuar të mbajnë dhe krijesa të tjera të cilët mund të ndikojnë në jetën njerzore. Muslimani dhe muslimania e ka të qartë dhe është i bindur që çdo krijesë është krijim i Krijuesit të Gjithësisë dhe vetëm Ai ka fuqi dhe pushtet mbi çdo gjë! Është e këshillueshme që para dhe pas daljes nga tualeti të thuhet duaja përkatëse me qëllim që njeriu të jetë i mbrojtur! Fjalët që duhet të themi janë:

                                    Para hyrjes në Tualet

[Bismil-lah] All-lláhumme inní e údhu bike minel-hubthi vel-habáithi.

Me emrin e All-llahut, O Zot kërkoj mbrojtjen Tënde nga djalli mashkull apo femër dhe nga çdo vepër e ndytë.

Buhariu 1/45 dhe Muslimi 1/283, shtojcën (Bismil-lah) në fillim të hadithit e transmeton Seid ibën Mensuri “Fet-hul-Bari” 1/244.

Pasi dalim nga Tualeti

Gufráneke.

Kërkoj faljen Tënde o Zot.

Autorët e katër Suneneve përveç Nesaiut i cili këtë hadith e transmeton në librin e tij “Amelul-jevmi vel-lejleti” “Zadul-Mead” 2/387.

PERSONI I CILI KA TELASHE,PROBLEME,BRENGA,DERT APO I SHQETËSUAR

0

PERSONI I CILI KA TELASHE,PROBLEME,BRENGA,DERT APO I SHQETËSUAR…..Me kufje-(dëgjuese) le ti dëgjoje me NIJET SHËRIMI.

Cdo dite degjoje

Dy pasione (ushqimi dhe mardhëniet intime)

0

Dhënja pas pasioneve
Ekzistojnë dy lloje pasioneshasioni I stomakut dhe I organit gjenital.

Imam Ebu Hamid el Gazaliu,në vepren e tij Ilja ulumu din thotë:Stomaku është burim I pasioneve,vend ku e kan fillin të gjitha llojet e sëmundjeve.Barku e ndjek pasionin e organit gjenital dhe dëshirën e madhe që ta kënaqë atë.këto dy pasione(ushqimi dhe mardhënjet intime)I ndjek dëshira e madhe për prestigj dhe pasuri,e kjo është mjet,me ndihmen e të cilit zgjërohen dhe përforcohet dëshira për mardhënje intime dhe ushqim.Pastaj pason grumbullimi I pasurisë dhe forcimi I ndikimit,nga I cili burojnë llojet e ndryshme të marrëzisë,konkurencës dhe xhelozisë.Nga këto dy lloje pasionesh(grumbullimit të pasuris dhe forcimit të ndikimit)autoritetit lind sëmundja e hipokrizis(dyftyrësisë),e krenaris së qoroditur,e shumimit(të pasuris)dhe arrogancës,e cila kalon në shpirtëligësi,smirë,armiqësi dhe neveri.Ai që jepet pas kësaj,apo e drejton kah përdhunimi,kobi dhe shfrenimi e që të gjitha këto janë rezultat I mospërfilljes së stomakut ,ngopjes dhe përmbushjes së pakontrolluar (të dëshirave të tij).Njeriu,pot a forconte epshin e tij për ushqim me uri dhe po t’I ngushtonte lëvizjet e shejtanit,ai në këtë mënyrë do ta detyronte (shpirtin) e tij që t’I bindet vetëm Allahut të Lartësuar.

Ky është komentimi I Imam ebu Hamid el Gazaliut mbi hadithin e të Dërguarit s.a.v.s Ne jemi popull,që nuk ham derisa të mos uritem,e kur ham nuk ngopemi.
Prandaj,vëllau im ,ndiqe këshillën e të Dërguarit tonë s.a.v.s dhe ke kujdes që të mos u jepësh pasioneve të stomakut dhe të organit gjenital.Që të dyja këto pasione e shkatërrojnë njeriun dhe e largojnë prej Allahut,e kjo do të thotë të ekspozuarit sulmeve të shëjtanit.

Rënia e flokëve për shkak të sihrit apo mësyshit

0

Rënia e flokëve për shkak të sihrit apo mësyshit