30.4 C
Kumanovo
Saturday, July 20, 2019
Home Blog Page 29

Mbroje me lutje kundër të këqijave

Mburoja përmes dhikreve ( lutjeve) të cilat kanë ardhur në lidhje me këtë çështje. Prej këtyre mburojave është edhe mburoja përmes leximit të “muavidhetejnit”...

Mjekësia preventive në Sunnetin e Pejgamberit a.s. Sunnet

Mjekësia preventive në Sunnetin e Pejgamberit a.s. Sunnet Këto këshilla të Pejgamberit tonë s.a.v.s. janë në një formë mahnitëse që lidhin shkaset me pasojat, tërheqin shikimin...

Kush e thotë këtë lutje tri herë kur ngryset, atë nuk do ta dëmtojë...

Pejgamberi صلى الله عليه وسلمthotë: “Kush e thotë këtë lutje tri herë kur ngryset, atë nuk do ta dëmtojë kafshë helmuese (gjarpër ose akrep) atë...

Mos vajto për ilaçin pa qenë i sëmurë!

Mos u shqetëso nga sprovat e të tjerëve, duke thënë: “nuk do të duroja”, sepse atij që i ka zbritur sprova, i ka zbritur...

Kush e thotë këtë dhikër tri herë kur të gdhijë dhe tri herë kur...

Profeti صلى الله عليه وسلمka thënë: “Kush e thotë këtë dhikër tri herë kur të gdhijë dhe tri herë kur të ngryset, atij njeriu nuk...

Këto fjalë mësoji ti dhe femijet tuaj

Po nga Tirmidhiu sillet një transmetim i Amër ibn Shuajbit, që përcjell nga i ati, e ky nga gjyshi, që tregon se Pejgamberi (s.a.u.s.) u mësonte...

Nuk ka të qeshur që nuk shoqërohet pas nga një e qarë

Ibn Mesudi ka thënë: “Çdo gëzim ndiqet nga një hidhërim, dhe asnjë shtëpi nuk është e mbushur vetëm me gëzim, por shumë shpejt mund të mbushet...

Lutja për shtepi të re, çlirim dhe triumf

Lutja për shtepi të re, çlirim dhe triumf “Rabbi ed-hilnij mud-hale sidkin ve ehrixhnij muhrexhe sidkin vexh`alnij min ledunke sultanen nesira.” … رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ...

HIXHAMA- Më e mira që mundë të bëni për shëndetin tuaj!

HIXHAMA– Më e mira që mundë të bëni për shëndetin tuaj! Hixhamja – Freskon organizmin, rrit imunitetin, stabilizon tensjonin, largon stresin, lodhjen, plogështin, marramendjen, forcon shikimin,...

Vështrimi (mesyshi) i xhindit është më depërtues se maja e shigjetave

Mësysh që shkaktohet nga syri i xhindeve Në lidhje me këtë të fundit (mësyshin që shkaktohet nga syri i xhindeve) Umu Seleme transmeton nga Profeti...