Home Blog Page 2

Kur gurët përplasen shpërthen uji

0

Kur gurët përplasen shpërthen uji
Dhimbja nuk e shkatërron njeriun. Ajo e mbron nga shkatërrimi atë. Nuk e vdes, por e gjallëron atë, nuk e
sëmurë, po e shëron si asnjë ilaç tjetër! Kë e sëmurë dhimbja e jetës, për të më nuk ka dhimbje. Ajo është si shiu i furishëm që e begaton tokën pas vdekjes. Dhimbja nëse e godet të përgjumurin, e zgjon atë, nëse e godet plakun, e rinon atë, nëse e godet dështakun, e bën të suksesshëm, e nëse e godet të suksesshmin, e bën yll. Kush nuk ka dhimbje; nuk do ta jep më të mirën. Në mungesë të dhimbjes, fjalët dhe veprat mbeten të thata. Pa shpirt, që fiken shpejt, pa ndikuar në shpirtrat e tjerë.

Në mungesë të dhimbjes trazuese shpirti fillon të thahet dhe të kalbet. Dhimbja është dhuratë e Zotit për atë shpirt që ka t’i falë botës diç! Dhimbja asgjë nuk është. Ajo është thjesht “..e kemi zbuluar nga ti perden dhe shikimi yt sot është shumë i mprehtë”. (Kaf: 22)

Po sikur dhimbjet të kishin pasur gjuhë dhe aftësi artikulimi, në veshin e zemrës do të pëshpëritnin me këto fjalë: ‘Ne kemi ardhur në jetën tënde, për të të mbrojtur nga dhimbjet e vërteta. Ne jemi me formën e dhimbjes, por me zërin e mëshirës.’

Mos hezito të qashë, është njerëzore. E drejta e llojit tënd.
Asgjë s’kushtojnë dy pika lotë të nxehtë e të rëndë si shkëmbinjë të cilët rrokullisen nëpër fytyrë që e çlirojnë brendësinë, e zbusin dhe e lehtësojnë atë. Në një pikë loti, fshihen kushedi sa ndjenja, plagë dhe gëzime!

Mevlana Xhelaludin Rumiu shkroi:
Trokit, dhe Ai do të hapë derën.
Shuhuni, dhe Ai do t’u bëjë që ju të shkëlqeni si Dielli.
Rrëzohuni dhe Ai do ju ngritë në qiell.
Bëhuni asgjë, dhe Ai do t’u kthejë në çdo gjë.
Druri kur digjet bëhet hi.
Njeriu kur digjet bëhet njeri.
Jo si druri, duhet të digjemi si njeri”

Shkëputur nga Fshije lotin dhe gëzoju jetës

Gëzoje zemrën tënde me këto shprehje

0

Një njeri e shau njërin prej burrave të sinqertë ndërsa ky i fundit ia ktheu: “Është fletushka e veprave tua kjo, andaj mbushe me çka të duash!”

Mos u turpëro nga gabimet tua, ngase je njeri, por, turpërohu nëse përsërit gabimet dhe pretendon se ato janë kader (caktim i Allahut).

Kur të na rriten thonjtë, ne i shkurtojmë ata, por jo edhe gishtërinjtë, andaj, kur të kesh probleme familjare, shkatërroji ato dhe jo familjen!

Nëse e godet me një shuplakë të lehtë një fëmijë dhe i bërtet, ai do të qan, përderisa, nëse e godet edhe më shumë por bën shaka me të, ai nuk do të qan. Pra, fjala të lëndon.

Nga një dru i madh mund të prodhosh qindra mijëra pako shkrepësesh, përderisa vetëm me një prej këtyre pakove mund të djegësh qindra mijëra dru. Mos lejo që një situate hidhërimi ta djeg imazhin tënd para njerëzve!

Kujdes! Ai që të lëvdon për gjëra që ti nuk i ke ndërsa është i kënaqur me ty, kur të jetë hidhëruar prej teje do të qortojë dhe nënçmojë për gjëra që ti nuk i ke.

Një nëpunës donte ta shiste veten për të rëndësishëm. Një ditë, kur dera trokiti, ai u ngrit me vrap dhe e hapi atë duke u bërë sikur po fliste me dikë në telefon. Ulu! – i tha njeriut dhe e kap telefonin sikur po fliste me dikë. Pas pak, erdhi dhe i tha njeriut: Mirë se ke ardhur! Çfarë mund t’iu ndihmoj? Jam nga kompania e rregullimit të telefonave, më kanë dërguar tua riparoj telefonin – i tha. Le të shfaqemi ashtu siç jemi, ngase njerëzit urrejnë formalistët!

Një burrë përderisa ishte duke ecur, vërejti se një I varfër I shkonte pas, kështu që tha në vete: Si të qepen pas këta lypsarët?! I varfëri iu afrua dhe I tha: Zotëri! Kuleta juaj iu ka rënë. Ja, merreni! Le të ndajmë mendime të mira për njerëzit!

Ne e dimë se tavolina ka këmbë, por nuk ec; e dimë se pena ka puplat, por nuk fluturon; ora ka akrepat, por nuk thumbon; dera ka dorëzën, por nuk duam të na përshëndet dorë për dore; e dimë se shumë njerëz përreth nesh nuk çajnë kokën për ne, por, përderisa kemi Allahun e Madhëruar, le të mos na shqetësojë kjo. A nuk deshën vëllezërit e vet ta mbysin Jusufin [alejhiselam], por nuk vdiq?! A nuk deshën të zhdukin gjurmët e tij, por ai u lartësua?! A nuk deshën ta shesin, ndërsa ai u bë mbret?! A nuk deshën ta zhdukin dashurinë për të në zemrën e babait të tyre, ndërsa ajo vetëm sa u shtua?!
Mos ke frikë planet e njerëzve, ngase vullneti dhe fuqia e Allahut të Madhëruar janë mbi çdo gjë dhe mbi çdokënd!

Kur Jusufi [alejhiselam] ishte në burg, me vet dëshmitë e të burgosurve ishte i sinqerti, bamirësi, por, megjithëkëtë, ai nuk doli para tyre nga burgu. Ata dolën para tij për vite të tëra, por, i pari doli për tu bërë shërbëtor, i dyti për tu vrarë, ndërsa Jusufi [alejhiselam] që priti dhe për një kohë, doli për tu bërë ministër dhe për tu takuar me prindërit!

Atyre që nuk iu janë realizuar qëllimet dhe dëshirat e tyre për vite, le ta dinë se kjo nuk është në dëm të tyre, përkundrazi, shpërblimet më të mëdha zakonisht ndahen në fund të manifestimeve.
Nëse ata që kanë qenë me ty ta kanë paraprirë me diç, dije se ajo që do të fitosh ti do të jetë më e madhe se që mendon! Bindu se Allahu i Madhëruar nuk harron dhe se Allahu nuk e humb mundin e vepërmirëve! Andaj, bëhu vepërmirët!!!

Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI

Nëse është caktuar që prej tyre të ketë fëmijë, nuk e dëmton Shejtani atë (fëmiun) asnjëherë

0

Marrëdhëniet intime ndërmjet dy bashkëshortëve, duke mos bërë lutjen e caktuar para marrëdhënieve. Thotë Pejgamberi (salallahualejhiveselem): “Nëse dikush prej jush dëshiron që t’i afrohet bashkëshortes së tij (për marrëdhënie intime), dhe thotë: “Bismilah, Allahume xhennibnesh-shajtan, ve xhennibish-shejtane ma razektena” (Në emër të Allahut, O Zot, largoje prej nesh Shejtanin dhe prej atij (fëmiut) që do të na furnizosh), nëse është caktuar që prej tyre të ketë fëmijë, nuk e dëmton Shejtani atë (fëmiun) asnjëherë”. (Transmeton Buhariu dhe Muslimi)

Mjalti mbron nga ulçera (i thati) në stomak

0

Një prej mundësive të pakta që përdoret për kurimin e ulcerës në stomak është mjalti.

Vetitë e tij kuruese janë të dukshme, nëse ai përdoret të paktën 4 lugë çaji mjaltë në ditë. Ky përfundim u bë i ditur pas shpalljes së rezultateve të një studimi të kryer në Zelandën e Re.honey-jars-1

Në të morën pjesë më shumë se 2000 pjesëmarrës, në të cilin u vërtetuan efektet pozitive të tij. Mjalti kishte në përbërje të tij elemente, të cilat kishin efekt regjenerues, sidomos tek plagët. U vu re se mjalti i pastronte ato dhe i mbronte nga infeksionet e ndryshme.

Për kurimin e kësaj sëmundjeje shpesh mjalti mund të përdoret me lëngun e gjetheve të murrizit.

Çaji këtyre gjetheve duke u përzier me një sasi mjalti duhet lënë për 24 orë në një enë dhe më pas pihet nga 1 lugë çdo mëngjes

Nese deshiron qe te keni pasardhes te devotshem,atehere lutu me lutjen e Zekerijes alejhi selam:

0

Nese deshiron qe te keni pasardhes te devotshem,atehere lutu me lutjen e Zekerijes alejhi selam:

” Dhe, (kujtoje) Zekerijjan, kur iu lut Zotit të vet: “O Zoti im, mos më le vetëm (pa fëmijë – djalë), e Ti je trashëgimtari më i mirë.E, Ne, iu gjegjëm atij, dhe ia dhuruam atij Jahjan, dhe Na, ia bëmë gruan e tij të aftë (për lindje). Me të vërtetë, ata (pejgamberët) nxitonin në vepra të mira dhe Na u luteshin, duke shpresuar (mëshirën Tonë), dhe duke druajtur (nga dënimi Ynë), dhe ishin të përulur ndaj Nesh.” El Enbija, 89-90.

Rukje e fuqishme kunder syrit te keq qe zakonisht goditen femrat (rukje per femrat)

0

Rukje e fuqishme kunder syrit te keq qe zakonisht goditen femrat (rukje per femrat)

Degjoje cdo dite pas namazeve

Nese hidherimi sjell depresion dhe trishtim ,Muhamedi a.s sherimin e tyre e sheh ne disa pika ,nder to jane

0

Nese hidherimi sjell depresion dhe trishtim ,Muhamedi a.s sherimin e tyre e sheh ne disa pika ,nder to jane:

1.Te mesuarit e vetvetes me braktisjen e hidherimit.

2.Abdesi.Hidherimi eshte nj cop prushi dhe kete e shuan vetem uji.Pejgamberi a.s thote:”Abdesi eshte arme e besimtarit.”

3.Gjate zemerimit njeriu nese eshte ne kembe ,duhet te ulet poshte,e nese eshte ulur te shtrihet

4.Te heshte e te mos flase nese eshte i hidheruar.

5.Te perkujtoje se njeriu i cili fale ka shperblim te madh te Allahu xh.sh.

Shfrytezoj keto keshilla kunder hidherimit qe t’i dha Pejgamberi i Allahut Muhamedi alejhi selam.
Allahu na i zbut zemrat dhe na ruajte nga zjarri i xhehenemit!

Kush e thotë këtë lutje tri herë në mëngjes dhe tri në mbrëmje, nuk i bëhet dëm asgjë

0

Profeti, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin me të, ka thënë: ” Kush e thotë këtë lutje tri herë në mëngjes dhe tri në mbrëmje, nuk i bëhet dëm asgjë:
“Bismil-lahil-ledhi la jedur-ru mea-ismihi shejun fil-erdi ve la fis-semai ve huves-semiul-alim”
(Me emrin e Allahut pranë emrit të të Cilit nuk të bën dëm asgjë në tokë e as në qiell. Ai është që shumë dëgjon dhe që di çdo gjë.)

Simptomet e veprimit të xhinëve – Simptomet që manifestohen në ëndërr dhe zhgëndërr

0

Simptomet e njeriut të sëmurë mund të ndahen në simptome të cilat manifestohen në zhgëndërr apo në ëndërr.

Simptomet që manifestohen në ëndërr janë:

1. Pagjumësia, zgjuarja e shpeshtë nga gjumi, ankthet e natës, ngritja dhe ecja në gjumë.

2. Endërrat e tmerrshme dhe përndjekjet nga të cilat nuk mund të ikë.

3. Endërrimi i kafshëve: gjarpërinjve, macjeve, mive, qenve, luajve e të ngjashme.

4. Kërcëllitje e dhëmbëve.

5. Qeshja e pakontrolluar me zë, qarja, britma ose kukatja.

6. Endërrimi i vetvetes në varr ose në ndonjë vend të shkretë.Color-Backround-Colorful-Curves-Wallpaper-with-1920x1080-Resolution

7. Endërrimi i njerëzve me dimensione të panatyrshme të zgjatur, të shkurtuar, të zi dhe

8. Endërrimi i tmerreve dhe fantazmave.

Simptomet të cilat mund të ndihen në zhgëndërr janë:

1. Shtytja e averzionit të brendshëm dhe largimi nga çdo lloj ibadeti, sidomos nga namazi dhe dhikri.

2. Kokëdhembja konstante e cila nuk ka shkak medicinal.

3. Mos prania e shpirtit.

4. Dembelia dhe plogështia trupore, të cilat të përkujtojnë lëvizjen e paharmonizuar të robotit.

5. shtangimet dhe krizat nervore.

6. Dhimbjet në disa pjesë të trupit që nuk mund të shërohen në aspektin medicinal.

Muharem Shtullanoviq

Pavarësisht dhimbjes tënde Allahu do të të dhurojë gëzim në zemrën tënde

0

Thuaj: “Me të vërtetë, Zoti im i jep begati të bollshme kujt të dojë nga robërit e Tij dhe ia pakëson kujt të dojë. Ai ua zëvendëson atë që e ndani ju; Ai është Dhuruesi më i mirë.” (Sebe: 39)Edhe atë që e shpenzon prej shpirtit tënd dhe ndjenjave tua, atë që ua dhuron të tjerëve me gëzim, pavarësisht dhimbjes tënde Allahu do të të dhurojë gëzim në zemrën tënde.

Përktheu: Qendra Kur’anore – Preshevë