Home Blog Page 19

O Muhamed, kur të ankohesh (për ndonjë sëmundje) vendos dorën tënde aty ku të dhemb pastaj thuaj:

0

Transmetohet nga Uthman bin Ebu El-As Thekafij se ai u ankua tek profeti -alejhi selam- për një sëmundje që kishte në trup që kur kishte hyrë në islam. Profeti -alejhi selam- i tha atij: “Vendos dorën tënde aty ku ndjen dhimbje në trupin tënd dhe thuaj: Bismilah, tre herë dhe thuaj shtatë herë: Eudhu bilahi ue kudratihi min sherri me exhidu ue uhadhir (I kërkoj mbrojtje Allahut dhe fuqisë së Tij prej të keqes që kam apo që i druhem)”[2].

Transmetohet nga Sead bin Ebu Uekasi -radiallahu anhu- se profeti -salallahu alejhi ue selam- e vizitoi atë kur ishte sëmurë dhe profeti -alejhi selam- tha: “O Allah shëroje Seadin, o Allah shëroje Seadin tre herë”[3].

Transmetohet nga Muhamed bin Salimi: Thabit Bunanij më ka thënë mua: O Muhamed, kur të ankohesh (për ndonjë sëmundje) vendos dorën tënde aty ku të dhemb pastaj thuaj: “Bismilah, kërkoj mbrojtje me madhështinë e Allahut dhe fuqinë e Tij nga e keqja e kësaj sëmundjeje pastaj ngrije dorën pastaj përsërite këtë numër tek sepse Enes bin Malimku më ka treguar mua se profeti -alejhi selam- i ka thënë atij kështu”[4].

Profeti -alejhi selam- I bënte rukje disa grave të tij, e prekte me dorën e tij të djathtë dhe thoshte:

0

Transmetohet nga Aishja -radiallahu anhu- se “Profeti -alejhi selam- I bënte rukje disa grave të tij, e prekte me dorën e tij të djathtë dhe thoshte: Allahumme rabennesi edhhibilbe’se ueshfi Ente Esh-shefij la shifae ila shifauke shifaen la jugadiru sekame (O Allah, Zoti i njerëzve, largoje sëmundjen dhe shëroje, Ti je Shëruesi, nuk ka shërim përveç shërimit tënd, shërim që nuk kthehet sërish)”[1].

Lutje profetike për shërim nga syri i keq (mësyshi)

0

Transliterimi (duaja me shkronja latine):
UĬIDHUKE BI KELIMEETIL-LAAHIT-TEEM-MEE-TI, MIN KUL-LI SHEJŤAANIN UE
HEEM-MEH, UE MIN KUL-LI ĂJNIN LEEM-MEH.” [Kur e lexojmë duanë për vete në vend të “UĬIDHUKE”, themi:
“EŬUDHU”.] Kuptimi shqip:
“Të mbroj ty përmes fjalëve të plota të Allahut nga çdo shejtan dhe gjallesë e dëmshme dhe nga
çdo sy dëmtues.” (Shih: El-Bukhari 3371, Ibn Maxhe 3525 etj.; Albani dhe Shuajb Arnauti kanë thënë se hadithi
është “sahih / i saktë”) [Kur e lexojmë duanë për vete në vend të “Të mbroj ty” do të themi: “Mbrohem”.]

A e keni ditur?

0

A e keni ditur?

Dëgjimi i Kur’anit të Shenjtë për tre orë çdo ditë e rritë sistemin tuaj të imunitetit, e mbron zemrën dhe trurin tuaj, dhe i ri-programon qelizat tuaja …

Valët e zërit nga recitimi i Kur’anit të Shenjtë aktivizojnë qelizat e trupit dhe shërojnë sëmundjet posaçërisht sulmin në zemër dhe kancerin.

Allahu thotë: Allahu thotë: Kur lexohet Kur’ani, ju dëgjojeni atë (me vëmendje) dhe heshtni, në mënyrë që të fitoni mëshirë. (7:204)

TË FSHEHTAT E MREKULLIVE TË KURANIT

7 rregulla të lumturisë 

0

7 rregulla të lumturisë
1- Mos urre askend, sado qe ka gabuar ne hakun tend.
2- Kurre mos u shqeteso, sado te medha qe te kane arritur brengat.
3- Jeto me thjeshtesi, sado grade te larta qe mund te kesh arritur.
4- Prit vetem miresi, sado te shumta qofshin belate.
5- Ndaj sa me shume prej pasurise tende, edhe nese ty nuk te kane dhene.
6- Buzeqesh gjithmone, edhe nese zemra te pikon gjak.
7- Kurre mos e nderprit duane tende per vellezerit e tu.

Asgje ne kete natyre nuk jeton per veten e vet:

Lumi nuk e pin ujin e tij.
Pemet nuk i hane frytet e tyre.
Dielli nuk rrezaton per veten e tij.
Lulja nuk cel per veten e saj.

Atehere le te jetojme per njeri-tjetrin.
Ky eshte eshte ligj i Hyjnor, duke qene ne ndihme te njeri-tjetrit, dhe te mos jemi shkak per ti shkaktuar probleme te tjereve. Nese nuk i ben dobi tjetrit, atehere mos e demto.
Ali iben Ebu Talib Allahu e paste meshiru e na bashkofte xhenet me te.
Huazuar

Cdokush kush e ka fiksim me leshu vendlindjen (pa aresye te madhe ju lutem degjojeni kete sure cdo dite)

0

Cdokush kush e ka fiksim me leshu vendlindjen (pa aresye te madhe ju lutem degjojeni kete sure cdo dite)

E sidomos ajetet 30 deri 50 degjjeni ose lexojeni me shpesh

Rukje për probleme me Ecje & Paralizë – Shërim me Kuran

0

Rukje për probleme me Ecje & Paralizë – Shërim me Kuran

Degjoje pas cdo namazeve ditore (minimumi 5 here ne dite)
Beni lutje per sherim, jepni sadake,respektoni prinderit, ndihmoni xhamive,spitaleve e nxenesve,studenteve e jetimeve.

 

Rukje e pergjithshme per semundjet organike

0

Rukje e pergjithshme per semundjet organike

Degjoje cdo dite pas namazeve ditore

Rukje e fuqishme me i shkaterru shejtanet me te medhenj

0

Rukje e fuqishme me i shkaterru shejtanet me te medhenj

Degjoje pas cdo namazi ditor (minimumi 5 here ne dite)

Sherimi i dhembjes se kokes dhe i migrenes – Mjekesia profetike

0

Sherimi i dhembjes se kokes dhe i migrenes

Ne permbledhjen e vet me hadithe, imam Ibn Maxhxhe e ka cituar hadithin ne te cilin i Derguari i All-llahut , s.a.v.s., kishte vene kena ne koke, sepse i dhembte shume koka, dhe tha: Me vullnetin e All-llahut, kjo do te ndihmoje.65 Megjthese ka disa ceshtje lidhur me saktesine e vargut te transmetuesve te hadithit te cituar, prapeseprape, me vullnetin e All-llahut, me poshte do ta arsyetojme duke treguar disa nga dobite e kenase per sherimin e dhembjes se kokes.

Dhembja e pergjithshme e kokes shkaktohet nga mungesa e ekuilibrit ne kombinimin e kater sekrecioneve themelore te trupit, qe eshte crregullim i sekrecioneve te trupit qe ndjek pothuajse cdo semundje. Dhembja tipike e kokes (suda) mund te jete e madhe dhe e pjeserishme. Kur eshte periodike dhe e kufizuar ne njeren ane te kokes, eshte quajtur migrene ose hemikrani (shakika), ndersa kur e perfshin krejt koken eshte quajtur bajda, havsa (arabisht) ose helmete, me qellim qe te krahasohet me shtrirjen e dhembjes ne tere koken sikurse helmeta qe e mbulon krejt koken. Kur dhembja e godet anen e pasme te kokes, quhet cefalgji, kurse ekzistojne shume lloje te dhembjes se kokes dhe po aq shkaktare.

Thene pergjithesisht, dhembja e kokes eshte pasoje e inflamacionit te cipave te trurit (lat. meningitis) per shkak te akumulimit te avujve qe duan te dalin jashte, por duke mos pasur mundesi te dalin, ata shkaktojne dhembje te forte dhe intensive te kokes. Po kjo mund te ndodhe si per shembull me rastin e zierjes ne tenxhere, kur perberesit e saj velojne dhe kerkojne te zgjerohen. Kur avujt e tille perhapen ne koke dhe ne menyre te pakontrolluar, ata shkaktojne rritjen e sasise se lengut ne kranium, enjtjen e membranes se kokes dhe kur ato nuk i leshojne, shkaktojne nje lloj dhembje te kokes e cila quhet delirium (sidr). Pra, temperatura ne koke, edhe pa enjtje, ndonjehere shkakton emocione te pakontrolluara, shqetesime, shpirtngushtesi dhe fjali te palidhura, qe njihet si dilerium i genjeshtert.