Home Blog Page 18

Pavarësisht dhimbjes tënde Allahu do të të dhurojë gëzim në zemrën tënde

0

Thuaj: “Me të vërtetë, Zoti im i jep begati të bollshme kujt të dojë nga robërit e Tij dhe ia pakëson kujt të dojë. Ai ua zëvendëson atë që e ndani ju; Ai është Dhuruesi më i mirë.” (Sebe: 39)Edhe atë që e shpenzon prej shpirtit tënd dhe ndjenjave tua, atë që ua dhuron të tjerëve me gëzim, pavarësisht dhimbjes tënde Allahu do të të dhurojë gëzim në zemrën tënde.

Përktheu: Qendra Kur’anore – Preshevë

Mjalti si ilaç përdoret kundër këtyre sëmundjeve

0

Mjalti si ilaç shërues dhe terapeutik.

Ibën Sinai (Avicena) shkruan: “Mjalti e freskon shpirtin, jep fuqi, ndihmon tretjen, mundëson nxjerrjen e këlbazës, shton oreksin, ruan freskinë rinore, rigjeneron mendjen dhe intelektin.”

Mjalti si ilaç përdoret kundër këtyre sëmundjeve:
të lëkurës;
të organeve të tretjes (gastriti, ulqera në lukth dhe duoden, si dhe kalljet e zorrëve);
të mëlçisë;
të veshkave;
të zemrës;
të sistemit nervor;
të anemisë;
të syrit;
të organeve gjenitale te femrave;
të organeve të frymëmarrjes dhe sëmundjeve alergjike.

O ti që je i mërzitur në këtë dunja… MOS TE IK KJO VIDEO PA E PA !

0

MOS TE IK KJO VIDEO PA E PA

O ti që je i mërzitur në këtë dunja… – Hoxhë Omer Dauti
🔴Mos lejo qe te ikin ditet, i merzitur !
🔴Pse e shkatrron vetën tënde ?
🔴Pse mërzitesh ?

#SHPËRNDAJE që ta dëgjojnë të tjerët!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

MOS TE IK KJO VIDEO PA E PAO ti që je i mërzitur në këtë dunja… – Hoxhë Omer Dauti🔴Mos lejo qe te ikin ditet, i merzitur !🔴Pse e shkatrron vetën tënde ?🔴Pse mërzitesh ?#SHPËRNDAJE që ta dëgjojnë të tjerët!

Gepostet von Ligjeruesi Islam am Samstag, 6. Januar 2018

Le të bëjë lutje për begati, pasi marrja mësysh është hak

0

Sa i përket ndalimit të marrjes mësysh, që të mos ndodhë, kjo gjë është e mundur dhe forma më e qëlluar është që kur të shohim diçka të bukur dhe magjepsemi, atëherë duhet ta kujtojmë atë duke bërë lutje që vërteton madhërinë e Allahut të Lartësuar, ose edhe duke thënë “Mashallah”.
Muhamedi, lavdërimi dhe paqja qofshin mbi të, thotë: “Nëse ndonjëri nga ju sheh në veten e tij ose në pasurinë që posedon ose të vëllait të tij diçka që i pëlqen, le të bëjë lutje për begati, pasi marrja mësysh është hak.” (Shënon Ahmedi)
Kjo ishte ajo që arritëm të përmbledhim në këtë përgjigje rreth marrjes mësysh.

 

MOS U DESHPERO! MOS U DESHPERO!

0

MOS U DESHPERO!

A nuk i mjafton All-llahu robit të vet? E ata të friksojnë ty me të tjerët pos Tij. Po atë që e ka humbur All-llahu, për të nuk ka udhëzues! Ez-zumer,36.

Per te gjithe ata vellezer qe nuk pasojne sunnetet e Pejgamberit alejhi selam duke u frikesuar nga mendimi i te tjereve per ta,apo i motrave tona qe nuk vishen sipas normave te fese tyre,apo ata qe nuk e thojne dhe nuk e pasojne te verteten nga frika se cfare mendojne dhe thojne te tjeret,ua perkujtojme keto fjale te ALLAHUT Fuqiplote: A nuk i mjafton All-llahu robit të vet? E ata të friksojnë ty me të tjerët pos Tij. Po atë që e ka humbur All-llahu, për të nuk ka udhëzues!” Ez-zumer,36.

Ne ajetin tjeter Kur’anor thote i Plotfuqishmi:” E mos u dobësoni (fizikisht) dhe mos u deshperoni (shpirterisht) deri sa ju jeni me te lartit,po qe se jeni besimtare te sinqerte.” Ali imran,139.

E mira gjendet këtu, në kraharor

0

Një nga shokët e Profetit a.s, Vasibe, tregon:”Një ditë ndodhesha në xhami dhe u nisa drejt të dërguarit të Zotit a.s që ta pyes mbi të mirën dhe të ligën.

Unë fillova të kapërcej rreshtat e njerëzve drejt Profetit a.s dhe disa më thonin:”Largohu nga i dërguari i Zotit o Vasibe!”

Unë ua ktheja:”Më lini rehat! Nuk ka njeri që zemra ime e do më fort se ai.”

Kur më pa Profeti a.s, ma bëri me shenjë dhe më tha:”Afrohu o Vasibe!”

Unë u ula dhe gjunjët e mi prekën ato të Profetit a.s.

I dërguari i Allahut më tha:”O Vasibe! A të tregoj se përse ke ardhur?”

Unë iu përgjigja:”Po o i dërguar i Allahut!”

Ai tha:”Ke ardhur të pyesësh mbi të mirën dhe të ligën.”

Unë i thashë:”Ashtu është o i dërguar i Allahut.”

Mandej, Profeti a.s i bashkoi tre gishtat dhe duke më cytur në kraharor drejt zemrës, më tha:

”O Vasibe! E mira është ajo me të cilën ndihet e paqtë vetja dhe qetësohet zemra. Kurse e liga është gjithçka që të ngushton kraharorin dhe nuk e lë ndërgjegjen të qetë. O Vasibe! E mira gjendet këtu – në kraharor – sado mendime të ndryshme të japin njerëzit.”

Burimi: www.ardhmeriaonline.com

Pyetjet më të shpeshta rreth Hixhames

0

1. A ka dhembje Hixhama ?

Duket shumë e dhembshme duke e parë se si lëkura dhe muskuli futet pjesërishtë në kupë, pamja e mavijosur e lëkurës, por në të vërtetë është shumë e lehtë dhe këtë do e kuptoni në momëntin kur vetë ta provoni sa e këndshmë do jetë. Me raste mundë të ketë edhe moment jorehatie, veqanërishtë nëse muskujt janë shumë të shtrënguar. Njejtë si në masazhim, disa preferojnë ngjeshje me presion të lehtë deri sat ë tjerët preferojnë që masazhimi të jetë I thellë. Fuqia e shtrëngimit të lëkurës me vakum kupën mundë ti përshtatet shkallës tuaj të rehatisë.

2. A mundë të më bie të fikët apo të sëmurem ?

Shumë pak njerëzve po. Ndonjëherë kjo u ndodhë atyre personave të cilët nuk reagojnë mirë ndaj shikimit të gjakut. Janë të pakët ata që pësojnë kolabim (të fikët) por kjo nuk paraqet asnjë rrezik dhe nuk jep asnjë dëmtim për trupin. Ky është reaksion normal në një munër shumë të vogël personash, dhe ka efekt pozitiv edhe nëse ndodhë. Personat të cilët janë në dijeni për veten nga përvoja që gjatë dhënies së gjakut për analiza kanë pësuar të fikët duhet ta njoftojnë Mjekun paraprakishtë, kjo pasi kështu mjeku e akomodon pozitën e pacientit për ta parandaluar këtë efekt. Duhet të kuptohet hixhama është mënyra më e shpejtë për detoksikimin e trupit e cila nuk jep asnjë pasojë.

3. Sa seanca trajtimi duhet ti marr unë ?

Cdo njeri është I ndryshëm. Janë disa faktorë të cilët indikojnë numrin e trajtimeve që ju do keni nevojë: sa gjatë e keni problemin tuaj, a keni përdorë mjekim me ilaqe dhe për sa kohë. Faktor tjetër mundë të jetë stili I jetës, dieta, ushtrimet dhe modeli I gjumit.
4. Cila është koha më e mirë për ta bërë Hixmamen ?
Ditët më të mira të muajit për ta vepruar Hixhamen janë data e 17-të, 19-të dhe 21-të e muajit lunar (hënor), bazuar në argumentet fetare pra të Profetit Muhamed alejhi.

5. Cilat janë ditët më të mira për ta bërë Hixhamen ?

Sipas disa argumenteve fetare ditët e javës në të cilat është më mirë të bëhet Hixhama janë ditët si e Hënë, Martë dhe Ejte. Personat që kanë problem shëndetësore mundë ta veprojnë cdo ditë përmes natës dhe ditës së Mërkure.

6. Sipas sunnetit sa herë në vit duhet të bëhet Hixhama ?

Për një person të shëndetshëm është mirë që Hixhama të bëhet cdo tre muaj. Ndërsa personat të cilët kanë sëmundje të caktuara në këtë rast duhet të bëhet cdo një muaj, pasi Hixhama konsiderohet mjekësi Profetike dhe ai ka këshilluar njerëzit ta veprojnë atë.

7. A është Hixhama shërim për cdo sëmundje ?

Hixhama është shërim për cdo sëmundje nësë veprohet në kohën e duhur dhe mënyrën e duhur. Hixhama duhet të bëhet në pika të caktuara, duke zbatuar parakushtet me kujdes , dhe duke e vazhduar procedurën deri në disa seanca varësishtë nga gjendja për të cilën edhe veprohet.

8. Cfarë duhet të veproj para se ta bëj Hixhamen ?

Para se të fillohet procedura e Hixhames personi duhet që paraprakishtë të mos ketë ngrënë 2 deri 3 orë para ushqim të fortë, mjeku duhet ta marrë anamnezën e sëmundjes, të bëj egzaminimin fizik nëse është e nevojshme, të pyetet nëse ka ndonjë ftohje të zakonshme apo grip pasi nëse I ka këto të fundit procedura shtyhet deri në shërimin e këtyre sëmundjeve akute, pra ju duhet ta vëni në dijeni mjekun për këto. Të gjinia femërore pyeten për menstrualet, shtatëzaninë dhe mjeku duhet të vihet në dijeni për këto gjendje.

9. Cfarë më lejohet të bëj pas Hixhames ?

Pas Hixhames mundë të bëni një dush me ujë mesatarishtë të nxehtë, mundë të konsumoni ushqim të fortë apo llojet e tjera të ushqimeve, mundë të shtriheni për të bërë gjumin në regjionin e lëkurës ku janë shenjat e vendosjes së kupave si psh në shpinë apo anash, nuk preferohet punë e rëndë të njejtën ditë kur është bërë Hixhama , nuk preferohet dhurim I gjakut po atë ditë.

10. Shenjat në lëkurë a lënë vragë dhe nëse jo për sa kohë zhduken ?

Shenjat e maviosjes dhe gërvishjes së lëkurës nuk lënë vragë, dhe këto shenja varësishtë nga regjioni hiqen për një periudhë 4 ditore deri në 16 ditore. Shenjat e kupave dhe prerjes në regjionin e fytyrës dhe kokës hiqen për afërsishtë 4 ditë, në regjionin e trupit për afërsishtë 10 deri 12 ditë, ndërsa ato të gjymtyrëve për afërsishtë 16 ditë.

Sëmundjet dhe gjendjet e ndryshme që shërohen nëpërmjet hixhames janë:

0

Sëmundjet dhe gjendjet e ndryshme që shërohen nëpërmjet hixhames janë:

Grupi (A)

 • Reumatizmi (nyjet e dhembshme)
 • Vështirësi në lëvizjen e gjurit
 • Edema (indi I ajtur si pasoje e grumbullimit të lëngjeve)
 • Dhembja ishiatike (dhembje nervore e cila fillon në bel dhe shkon poshtë deri në shputë)
 • Dhembje e shpinës
 • Dhembje e qafës/supeve
 • Cerma (nyje të ajtura si pasoje e sasisë së tepruar të acidit uric)
 • Artriti rheumatoid
 • Paralizë e njërës anë të trupit (Hemiplegjia)
 • Paralizë e të katër gjymtyrëve (Kuadriplegjia)
 • Sistem imun të dobësuar
 • Spazmë e muskujve (gërq)
 • Qarkullim i dobët I gjakut
 • Ndjesi shpimi gjilpërash në krahë
 • Ndjesi shpimi gjilpërash në shputa
 • Dhembje e barkut

 

Grupi (B)

 • Hemoroidet
 • Fistulë anale (hapje e vrimës dytësore në lëkurë afër anusit, si pasoje e formimit të një kanali nëpër të cilin rrjedhin lëngje)
 • Hiperplazia e prostatës dhe Disfunksioni erektil ED (impotencë e mashkullit dhe vështirësi gjatë urinimit si pasojë e rritjes së gjëndrrës prostatike)
 • Kollitje kronike dhe sëmundje të mushkërive
 • Asthma bronkiale
 • Hipertension (tension I lartë I gjakut)
 • Problemet me lukth dhe ulqerë (I thati në lukth apo duoden, zorre dymbëdhjetëgishtore)
 • Sëmundje e veshkave
 • Sindromi I zorrëve iritabile/nervoze (ngërqe të barkut dhe shqetësime të karakterizuara me fryrje barkut, ndryshim të shpeshtë të jashtëqitjes nga diarrhea në kapsllëk dhe e kundërta zakonishtë si pasojë e anksiozitetit)
 • Kapsllëk kronik (vështirësi afatgjatë gjatë kryerjes së nevojës)
 • Diarrea
 • Urinim I pavullnetshëm (urinim në gjumë)
 • Depresioni, pagjumësia, insomnia (pamundësia për të fjetur), gjendjet e ndryshme psikologjike dhe nervoza
 • Angiospazma dhe Arterioskleroza ( ngushtimi I enëve të gjakut si pasojë e spazmave të muskujve apo deponimeve të yndyrës)
 • Gjumë I tepërt
 • Alergji nga ushqimi
 • Plagët, absceset e këmbës dhe kofshës (hapsirat e mbushura me qelb) dhe ndjenja e kruajrjes në gropën iliake (kruajtja në regjionin e legenit)

 

Grupi (C)

 • Sëmundjet e zemrës
 • Diabeti
 • Venat varikoze ( vena të rritura të përdredhura sipërfaqësore) në këmbë
 • Varikocele (vena të rritura të përdredhura në qeskën e herdheve të mashkullit)
 • Edemë e testiseve (ajtje)
 • Elefantiaza (anjtje e këmbës si pasojë e bllokimit të kanaleve limfatike)
 • Sëmundjet e lëkurës (aknet, zhuga, podagra etj.)
 • Mbipesha
 • Nënpesha
 • Celuliti
 • Infertiliteti
 • Impotenca
 • Sëmundja e tiroides (gushës)

 

Grupi (D)

 • Kokëdhembjet

Nëse kokëdhembja shkaktohet nga tendosja në sy .

Nëse kokëdhembja është shkaktuar nga tensioni I lartë I gjakut.

Nëse shkaktohet nga konstipacioni .

Nëse shkaktohet nga I ftohti.

Nëse shkaktohet nga dhembja e stomakut.

Nëse shkaktohet nga veshkat.

Nëse shkaktohet nga menstruacionet.

Nëse shkaktohet nga fshikëza e tëmthit dhe mëlqia.

Nëse shkaktohet nga shtylla kurrizore.

Nëse kokëdhembja shkaktohet nga ngarkesa psikologjike.

Nëse shkaktohet nga anemia.

Nëse kokëdhembja është si pasojë e tumorëve në tru.

 • Migrena ( kokëdhembje e rëndë e lidhur me nauze(mundim vjelljeje) dhe pengesa në shikim)
 • Sëmundjet e syve (retina, crregullimet e syrit, pamje e turbulluar, atrofi e nervit të syrit, glaukoma (Uji I Kaltërt), Katarakta (Uji I Bardhë, perdja e syrit) dhe syri I dobësuar, inflamacioni I syrit, rrjdhja e lotëve të syrit dhe ndjeshmëria e syrit)
 • Bajamet, fyti, gingivat, dhëmbët, dhe problemet me veshin e mesëm (marramendje, nauze dhe tingëllimë në veshë)
 • Dobësim I të dëgjuarit dhe inflamacion I nervit të dëgjimit, tinnitus (senzacion I të cingërruarit në veshë)
 • Sinusët nazal
 • Neuritis (inflamacion apo ndezje e nervave të pestë dhe të gjashtë)
 • Për të stimuluar sistemin e përceptimit (nxitë vigjilencën)
 • Sindromat e njerzve të zyres, (stresi, dhembjet muskulo-artikulare, harresat, mospërqendrimi dhe nervozizmi).
 • Stresi
 • Mos përqendrimi në punë apo në shkollë
 • Humbje klinike e memories
 • Memec (pamundësia të flasë)
 • Për ta ndihmuar lënien e duhan-pirjes
 • Konvulzionet (krizat e ngërqeve)
 • Për trajtimin e retardimit mental
 • Atrofia (humbja) e qelizave nervore të trurit (mungesë e oksigjenit)

 

Grupi (E) Gjinekologjik

 • Hemorragjia (gjakrrjedhja vaginale)
 • Amenorrhea (mungesa e menstruacioneve)
 • Sekrecione ngjyrë kafe
 • Problemet menstruale (periodat)
 • Stimulimi I vezoreve
 • Dhembja pas operimit të mitrës (anit), dhembje menstruale, problemet e lidhjes së tubit fallopian (tub I lidhur/bllokuar), prania e qumështit në gji në mungesë të shtatëzanisë dhe simptomet menopauzale (depresioni, nervoziteti, gjendjet psikologjike, mitra akute)
 • Infeksionet e gjirit

Vërejtje me rëndësi: gruaja shtatëzënë duhet ti ikë veprimit të hixhames gjatë shtatëzanisë pervec nëse asaj I ka kaluar termini I rregullt I lindjes dhe deshiron të mbaroj lindjen tani më. Në këtë rast ato duhet të veprojnë hixhame të thatë dhe masazhë me kupa në regjionin që shtrihet në mes të gjurit dhe kyqit në të dy këmbët. Veprimi I hixhames te gratë shtatëzëna mundë të shkaktoj abortim. Ky rregull mundë të anashkalohet vetëm nëse jeta e gruas shtatëzënë rrezikohet dhe nuk mundë ta rrezikoj më shumë veprimi I hixhames.

Përzgjodhen dhe përshtatën:

Dr.med. Flakron Sabedini dhe

Mr.sc. Vildane Limani Sabedini

Si i përgatisin ushqimet e Ramazanit banorët e Medinës në xhaminë e Profetit Muhamed?

0

Banorët e Medinës kanë përdorur muajin e Bekuar të Ramazanit për të marrë mundësinë për të mirëpritur besimtarët në Xhaminë e Pejgamberit dhe shprehin mikpritjen e tyre.

Tubimet e iftarit, si këto, sjellin bashkësinë e Medinës së bashku për të shoqëruar dhe sfiduar njëri-tjetrin në kryerjen e veprave të mira.

Agjencia saudite e lajmeve pasqyron frymën e Ramazanit në xhaminë e Pejgamberit, me banorët e Medinës që nxitojnë për të shërbyer besimtarët me iftar të përgatitur nga kuzhina lokale.

Një ekip i dedikuar për t’i shërbyer iftarit ka dhënë një udhëzues për ata që duan të shërbejnë ushqim. Shërbyesit janë të licencuar për ta bërë këtë dhe janë plotësisht përgjegjës për cilësinë e ushqimit. Çdo shkelje do të rezultojë në anulimin e licencës dhe dhënies së mundësisë për një kompani tjetër.

Menyja e iftarit gjatë Ramazanit përfshin çaj, kafe, kos, bukë, oriz, mish, fruta dhe lëngje.

Ushqimi është shërbyer në zonat e kuarteve të jashtme të xhamisë, të destinuara për agjëruesit ku mund të pushojnë dhe shijojnë ushqimet e tyre.

Iftarët përgatiten menjëherë pas namazeve të ikindisë dhe organizatorët hyjnë në xhami nga portat speciale të caktuara për të përmbushur këto detyra. Inspektorët e ushqimit sigurojnë që asgjë përveç ushqimit të lejuar të mos i shërbehet besimtarëve.

Në namazin e akshamit, ushqimet përgatiten dhe para se të falet namazi, ushqimet shpërndahen për të siguruar hapësirë ​​për besimtarët që të falen. /30Ditët/

Bëhu personaliteti më i mirë i mundshëm

0

– Gjithmonë ji personaliteti më i mirë i mundshëm.
– Ji i këndshëm edhe kur je i lodhur.
– Ji i kuptueshëm edhe kur je i zemëruar.
– Dëgjoje me vëmendje bashkëbiseduesin kur flet dhe ndalo së menduari çfarë t’i kundër përgjigjesh.
– Tregoju miqve që i doni dhe i vlerësoni.
– Largohuni nga përditshmëria e juaj, vetëm e vetëm t’u bën të tjerëve ndonjë mirësi.
– Një gjë mos e bëni kurrë! Assesi mos harxho kohë t’ia dëshmosh dikujt mirësinë tënde, veprat tua flasin vetvetiu, prandaj mos e harxho kohën e kufizuar që e kemi në këtë botë.

“Kush sillet butë me robërit e Allahut, Allahut është í butë me te, kush i mëshiron Ai e mëshiron atë, kush u bën mirë Ai i bën mirë atij, kush është bujar me ata, Ai bëhet bujar me të, kush u bën dobi atyre Ai i bën dobi atij, kush ua fsheh atyre gabimet Ai ia fshehë atij, kush u ofron më të mirën që ka Ai i ofron më të mirën atij, kush sillet me njerëzit me një mënyrë Allahu do të sillet me te në dynja e ahiret me të njejtën mënyrë Allahu është për robin aq sa ai është për njerëzit tjerë.”

Përshtati: l.m.