Home Blog Page 10

Lajmi që nuk do të mund të lind dhe të bëhem nënë më tronditi ?

0

Nuk do të bëhem nënë, lotët e vuajtjes

Fillimisht më lejoni t’ju falënderoj për punën që bëni, në ndihmë të çdokujt që i lipset këshilla dhe motivimi.
Në fakt, ndihem aq keq saqë nuk gjeta tjetër kënd përveç jush, për ti qarë hallin. Do të përpiqem të jem sa më e qartë dhe ta përmbledh sa më shkurtër problemin.
Unë jam një vajzë 24 vjeçe dhe jam fëmija i vetëm i nënës, pasi babai më ka vdekur. Jam një tip i qetë, besimtare praktikante dhe falë përpjekjeve dhe mundit arrita ta përfundoj fakultetin e mjekësisë. Të gjithë më vlerësojnë për logjikën e shëndoshë dhe për edukatën time.1780702_656549361053591_387307742_n
Ajo që më ka ndodhur, është se pasi u diplomova u sëmura dhe pas një vizite tek doktoresha, mu tha se kisha tumor në mitër, i cili duhej hequr patjetër. Bazuar edhe në studimet e mia dhe informacionin që kisha për këtë problem, vendosa ti nënshtrohem operacionit. Alternativë tjetër përveç operacionit nuk kisha dhe ashtu ndodhi.
Tre javë më pas, fillova të vërej nënën e cila qante herë pas here. Kur e pyeta mbi shkakun, ajo më tha se gjatë operacionit doktoresha vuri re se tumori mund të përhapej. Pasi ia kishte paraqitur këtë problem nënës time, kjo e fundit kishte pranuar që të më hiqej mitra dhe ashtu kishte ndodhur. Megjithatë, doktoresha kishte lënë vezoren pa e hequr.
Lajmi që nuk do të mund të lind dhe të bëhem nënë më tronditi. E kush ishte ai djalë që do më pranonte si bashkëshorte ndërkohë që unë nuk mund ti fal fëmijë?! Kam qarë shumë dhe nuk e di si do e kaloj pjesën tjetër të jetës. Tashmë nuk më ka mbetur ndonjë objektiv në jetë, fle shumë pasi më duket sikur i shmangem jetës. Më duket sikur më kanë shteruar të gjithë energjitë.
Nëna ime e shkretë orvatet të më ngushëllojë dhe të më japë zemër, se ky ka qenë fati im, se kështu është shkruar. Por lëmshi që më është mbledhur në fyt nuk di si ta zgjidh. Çfarë ti them atij djali që do të vijë të trokasë në derën time? Madje, mund të them se e refuzoj dhe idenë e martesës. Kushdo që do kërkojë dorën time, me ta marrë vesh se nuk lind, do të tërhiqet. Sipas doktoreshës, vendimi për të hequr mitrën ishte alternativa më e mirë.
Prej jush kërkoj një këshillë dhe diçka motivuese, pasi sinqerisht gjendem në një situatë të rëndë.

Këshilluesja: dr. Emira Bedran

Është errësira e natës ajo që na bën të zgjasim kokën me shpresë se do të shohim sado pak dritë në horizont. Ekzistenca e padrejtësisë dhe duarve të liga, na bëjnë që të kërkojmë të drejtat tona. Syrgjynosja dhe internimi na bëjnë të kuptojmë vlerën e vendlindjes. Poshtërimi e bën të shenjtë dinjitetin dhe jetën me nder. Fatkeqësitë janë sprova, të cilat na afrojnë më shumë pranë Zotit. Nuk kam qëllim që të mbaj ligjëratë fetare për sevapin e durimit dhe pozitën që gëzojnë të sprovuarit tek zoti. Ajo ku dua të fokusohem më tepër, është pikërisht aktualiteti dhe jeta, duke ta sjellë në formë pikash me qëllim që tu kthehesh herë pas here:

*Nga ana psikologjike, kur përballemi me ndonjë traumë, fatkeqësi, humbasim dikë të shtrenjtë etj…, ne kalojmë në disa faza, të cilat ndryshojnë në kohëzgjatje dhe ashpërsi sipas karakterit të personit, natyrës, ambientit përreth, përvojës, forcës së besimit, aftësisë për ta menaxhuar dhe reagimit. Kështu, faza e parë është ajo e “mohimit” dhe mos besimit të asaj që ka ngjarë. Ai e refuzon kategorikisht të ketë ngjarë ajo që i thuhet dhe e ka të vështirë ta perceptojë dhe ta besojë.
Në këtë fazë, njeriu e humbet aftësinë për të ruajtur ekuilibrin. Mandej, vjen faza e perceptimit dhe përjetimit të asaj që ka ngjarë. Në këtë fazë, njeriu përjeton emocione negative tepër të forta, ku ndërthuren ndjenjat me pyetje mbi shkakun e ngjarjes. Njeriu ndihet i thyer, i këputur, i persekutuar, i pafuqishëm, i ligsht, i brishtë dhe nuk ka fuqi të bëjë asgjë. Ai i ngjan një tullumbaceje e cila shkon nga ta çojë era. Ai bëhet shumë nervoz dhe zhytet në depresion.
Kjo fazë pasohet nga faza e rimarrjes së vetes, ku njeriu rikthen një pjesë të madhe të ekuilibrit dhe aftësisë për të analizuar situatën dhe interpretuar atë në mënyrë logjike. Kjo, edhe pse ndjenjat e dhimbjes së asaj që ka ndodhur është prezente.
Faza e fundit është ajo e ambientimit dhe familjarizimit. Ndonjëherë, kemi dhe fazën e harresës, ku njeriu e harron fare dhimbjen e humbjes apo të ngjarjes, duke vazhduar jetën sërish. Atij i kthehen forcat dhe energjia, i kthehet dëshira për tu ndjerë i realizuar dhe për të përmbushur ambiciet e tij.
Prandaj, është shumë e rëndësishme që të vlerësosh në cilën fazë ndodhesh, me qëllim që të kuptosh atë që po ngjet me ty. Mos harrojmë se kohëzgjatja e këtyre fazave dhe ashpërsia e tyre, varet nga natyra e personit. Gjëja më e rëndësishme është që të ndërgjegjësohesh se për të ruajtur shëndetin tënd psikologjik, duhet të mos i kapërcesh dhimbjet në mënyrë sipërfaqësore dhe falco, sidomos fazën e dytë dhe të tretë. Kjo, pasi ato mund të represohen dhe ti ngjajnë një bombe e cila mund të shpërthejë me provokimin më të vogël, me apo pa qëllim.

*Është tepër e rëndësishme që ti shkarkosh dhimbjet e tua negative, në atë mënyrë që të përshtatet. Dikujt mund ti përshtatet ti shkarkojë energjitë dhe ndjenjat negative me të shkruar, dikush tjetër me vizatim, një tjetër nëpërmjet bisedës me një person të besueshëm. Ndonjëherë, këto energji mund të shkarkohen duke trajtuar të sëmurët, pasi shpesh herë ne lehtësojmë dhimbjet tona duke u lehtësuar dhimbjet të tjerëve. Një alternativë tjetër mund të kontributi vullnetar që të përshtatet dhe që të pëlqen, duke e shtuar dhe forcuar besimin tënd fetar.
Mbetet të them se nuk është e përcaktuar qartë kohëzgjatja e çdo faze, pasi siç e ceka më lart varet shumë nga gatishmëria e personit, shkalla e kontrollit dhe aftësia për të ndërvepruar me emocionet e tij. Kjo, edhe pse disa mendojnë se mund të zgjasë mesatarisht tetë muaj, por që mund të zgjasë ose shkurtohet. Të gjithë njerëzit vuajnë dhe ndjejnë dhimbje kur humbasin dikë ose diçka të shtrenjtë në jetë, gjë e cila duhet të shihet si sprovë me të cilën Zoti e nderon, e edukon ose i kujton urtësitë e Tij. Megjithatë, bazuar në faktin se jemi unikë, ne dallojmë nga njëri tjetri në sasinë e dhimbjes dhe mënyrën si e shprehim atë. Dikush e manifeston dhimbjen, ndërkohë që dikush tjetër e shtyp atë. Fakti që dikush e shfaq, nuk do të thotë se fatkeqësia e tij është më e rënda. Mund të ketë njerëz të tjerë përreth teje, të cilët janë sprovuar shumë rëndë, pasi janë sprovuar në çështje nderi, amaneti dhe morali. Prandaj, mos harro se nuk je e vetmja në këtë sprovë.
Ne ndryshojmë dhe dallojmë nga njëri-tjetri edhe në mënyrën si do të sillemi pas sprovës. Ka prej nesh që dorëzohen, rrënohen moralisht dhe e humbasin fillin. Sakaq, ka të tjerë të cilët i menaxhojnë dhimbjet dhe vazhdojnë jetën.

*A mendon vërtet se vlera e një femre, qëndron vetëm në aftësinë e saj për tu bërë nënë? Të qenit nënë, është vetëm një pjesë e rëndësishme nga jeta e një femre, edhe pse është një nga misionet e saj të rëndësishme. Por, nuk është misioni dhe roli i vetëm i saj në jetë, nuk është domosdoshmërish as roli më i mirë dhe më i vlefshëm. Sill në mendje nënat e besimtarëve, ku shumë prej tyre nuk e kanë pasur këtë privilegj. E megjithatë, emrat e tyre janë përjetësuar në historinë e umetit tonë, duke u pozicionuar në vendin më të fisëm për gruan. Ato kishin dorë në çdo aspekt të jetës së shoqërisë ku jetonin. Prandaj, nëse e ke humbur mundësinë për tu bërë nënë, ke shumë hapësira si për veten dhe për shoqërinë ku jeton. Të sëmurët kanë nevojë për një doktoreshë e cila, nëpërmjet eksperiencës së saj, i ndjen dhimbjet dhe shqetësimet e tyre. Ti mund tu ofrosh këtyre të sëmurëve atë që nuk mund t’ua ofrojë asnjë doktor dhe doktoreshë tjetër.

*Askush nuk e mohon dëshirën për tu bërë nënë, dëshirë dhe pasion ky i çdo femre. Por ka persona të cilët kërkojnë një bashkëshorte tek e cila të gjejë qetësinë shpirtërore që i mungon. Po, ka persona të tillë që do të duan të martohen me ty, do e pranojnë faktin që ti nuk lind dhe do të bëjnë çmos që edhe ti të bëhesh nënë. Ata nuk janë qenie jashtëtokësore për të cilat nuk dimë asgjë. Jo, ata janë përreth nesh. Mos harro se ti nuk je e vetmja që vuan nga ky problem. Gjithmonë kujtoja vetes se përgjithësimi është një ndër armiqtë më të egër të logjikës së shëndoshë.

cc572d43f88ec65d2505de0ae902f71e3Njerëzimi ka një trashëgimi sociale me dimensione fetare, të cilat i quajmë si “shpërblime të qiellit”. Ato janë shpërblime të vyera dhe të papritura, të cilat vijnë për të kompensuar atë që i mungon ndonjërit prej nesh. Unë nuk po flas për trashëgimitë mitologjike, por po flas për atë trashëgimi të cilën e shohim të përsëritet në jetën e miliona njerëzve. Këto shpërblime u jepen atyre që janë ndërgjegjësuar dhe nuk anë rënë pre e humbjeve në jetë, por kanë ndjekur linjën e jetës me të njëjtin përkushtim si më parë. Ne jeme përgjegjës për vazhdimësinë e përpjekjeve për ta kryer rolin dhe misionin që pritet prej nesh në jetë.

Thotë Isam Al shiar, ekspert i çështjeve fetare:”Sprova është ligj hyjnor në tokë. Nëpërmjet sprovave, Zoti teston robërit e tij besimtarë, për ti ndarë nga jobesimtarët dhe ata që nuk janë të sinqertë. Nëpërmjet sprovave, synohet që besimtarit ti rriten vlerat në botën tjetër. Thotë zoti në kuran:” Vërtet mendojnë njerëzit, se do të lihen të thonë “Ne besojmë”,pa u vënë në provë?! Ne i kemi sprovuar ata që kanë qenë para tyre, në mënyrë që, Allahu të dallojë ata, që thonë të vërtetën dhe, ata që gënjejnë.” (Ankebut, 2-3)
“Ai i ka krijuar jetën dhe vdekjen, për t’ju provuar se kush prej jush do të veprojë më mirë; Ai është i Plotfuqishmi dhe Falësi i madh.” (Mulk, 2)
Zoti i plotfuqishëm i sprovon robërit e tij me lloje të ndryshme sprovash. Ndonjëherë ne e konsiderojmë sprovën si diçka të keqe, ashtu siç mund ta konsiderojmë ndonjëherë si diçka të mirë. Thotë Zoti në Kuran:” Ne ju vëmë në provë me të keqe dhe me të mirë dhe te Ne do të ktheheni.” (Enbija, 35)
Sprova është caktim i Zotit dhe si mërzia, si kënaqësia nuk e ndryshojnë atë. Por, robi i Zotit mund ta shfrytëzojë atë në interes të tij. Një i mençur, bën sabër dhe e pranon caktimin e Zotit. Ai sheh mëshirën e Zotit tek çdo sprovë. Në një hadith, profeti a.s thotë:”shpërblimi i madh, vjen paralelisht me sprovën e madhe. Nëse Zoti e do një popull, i sprovon. Kush kënaqet me caktimin e Zotit, kënaqësi do i jepet. Kush zemërohet, zemërim do ketë.” (Tirmidhij)
Ajo që të ndihmon për ta kapërcyer këtë periudhë të vështirë, është besimi yt se ajo që të ka ndodhur, është caktimi dhe vullneti i zotit. Nuk duhet të harrosh se Zoti cakton për robin e Tij veçse atë që është e hajrit dhe e dobishme për të. Ti shpërblehesh për sprovën dhe në dashtë Zoti do të radhitesh me durimtarët dhe mirënjohësit. Thotë profeti Muhamed a.s:”E çuditshme çështja e besimtarit. Gjithçka për të është në favorin e tij dhe kjo nuk është veçse për besimtarin. Nëse i jepet një e mirë, ai falënderon dhe kjo është në favorin e tij. Nëse e prek një fatkeqësi, ai bën durim dhe kjo është në favorin e tij.” (muslim)
Në një hadith tjetër, profeti a.s thotë:”Çfarëdo që i ndodh myslimanit, lodhje apo lëndim, shqetësim apo mërzi, edhe kur një gjemb e shpon, ai shpërblehet.” (Buhari dhe Muslim)
Veç sa ceka, dua të shtroj dhe një shqetësim në lidhje me rastin tënd: Nuk e di sa të drejtë ka pasur doktoresha që ka vendosur të heqë mitrën tuaj. Nuk e di nëse ka gabuar apo jo. Ajo që më shtyn ta shtroj këtë pyetje, janë raste të shumta ta ngjashme ku doktorët i bien shkurt, duke mos marrë parasysh ndjenjat e të sëmurit. Ka shumë raste ku doktorët kanë bërë gabime trashanike me pacientët dhe ia kanë kaluar pa u lagur. Kushdo qoftë doktori, duhet të përballet me pasojat e gabimit, apo thënë më mirë të neglizhencës. Është e papranueshme që tu besojmë shëndetin tonë njerëzve të papërgjegjshëm.
Sakaq, lidhur me fekondimin artificial, mandej implantimin në mitrën e një gruaje tjetër, kjo është një çështje e studiuar nga Akademia e Fikhut Islam, e cila e ndalon diçka të tillë. Pra, nuk lejohet implantimi i vezës së fekonduar në mitrën e një gruaje tjetër, përveç nënës. Kjo, edhe nëse veza është e nënës dhe spermatozoidi i babait. Prania e një pale tjetër në këtë lindje, është ajo që e bën një procedurë të tillë të ndaluar.

Perktheu: Elmaz Fida

3 Fazat e jetës bashkëshortore !?

0

Fazat e jetës bashkëshortore !?

Faza e parë: Njohja (prej 1 deri në 3 vjet):

Kjo është faza e njohjes së bashkëshortëve mes vete, njohja e çelësave dhe lumenjve.

Allahu i Madhërishëm thotë:

”Jetoni e silluni mirë me to! Në qoftë se ato nuk ju pëlqejnë aq shumë, (duroni!) sepse është e mundur që juve të mos ju pëlqejë diçka, por që Allahu në atë do t’ju sjellë shumë të mira.” [ Kur’an, Nisa : 19]42558801741344861040-501x400
Faza e dytë: Harmonia (prej 3 deri në 5 vjet):

Kjo është faza e thellimit të dashurisë në zemër dhe korrja e frutave të dashurisë.

Allahu i Madhërishëm thotë:

”e mos e harroni bamirësinë ndërmjet jush.” [ Kur’anm Bekare : 237]

 

Faza e tretë: Mirëkuptimi (prej 5 deri në 7 vjet):

Kjo është faza e bisedave të qeta dhe e ndjenjave mallëngjyese.

Allahu i Madhërishëm thotë:

”Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë.” [ Kur’an, Rrum : 21]

Faza e katërt: Ndihmesa e ndërsjellë (pas shtatë vjetëve):

Në këtë fazë bashkëshortët e ndiejnë se nuk mund të qëndrojnë pa njëri-tjetrin.

”Ato janë petk për ju e ju jeni petk për ato.” [ Kur’an, Bekare : 187] Shkëputur nga libri “Kejfe tekunine zeuxheten naxhiha” i autores Fatin Amara

Përktheu: Jusuf Kastrati

ILAÇI I BRENGAVE DHE I PIKËLLIMIT !

0

ILAÇI I BRENGAVE DHE I PIKËLLIMIT !

Dijetari Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajt, thotë: “Merrni nga unë këto dy këshilla, të cilat nuk dua t’i ruaj vetëm se për vete; vetja ime nuk do të jetoj përgjithmonë!!

– Këshilla e parë:

Mos lejo të kalon dita jote pa mos e thënë këtë lutje:“All-llahume in-ni eudhu bike minel hem-mi ve huzni, vel axhzi vel keseli vel buhli vel xhubni, ve dale’id dejni ve galebetir-rixhal”.(O Allahu im, kërkoj mbrojtjen Tënde nga brengat dhe dëshpërimi, nga paaftësia dhe dembelia, nga koprracia dhe frika, nga zhytja në borxhe dhe mundimet prej njerëzve).worried-man

Kjo lutje me lejen e Allahut, Fisnikut, Bujarit, të Cilit syri nuk i flenë, e largon çdo gjë që nuk mundet t’i përballon shpirti!!

– Këshilla e dytë:

Kur ndjehesh i mposhtur dhe i mundur..

Kur ndjen se i ke bërë gabim Allahut, dhe në atë momente, s’ke në dorën tënde asnjë mundësi diçka të veprosh..

Kur ndjehesh i pamundur tërësisht, në çdo gjendje dhe në çdo rast..

E tëra ajo që duhet të veprosh janë dy:

1. Pikëllimin tënd dhe mposhtjen tënde, preokupoi me istigfar (kërkim falje), i bindur plotësisht se do të vjen lirimi nga kjo gjendje.Një nga lutjet e kërkim faljes:“Estagfirull-llahe el-Adhim el-ledhi la ilahe il-la Huve. El Hajjul Kajjumu ve etubu ilejhi”.(Kërkoj faljen e Allahut të Madhërishëm, e të Cilit nuk ka të adhuruar tjetër përveç Tij, që është i Gjallë përgjithmonë dhe Mbikëqyrës, i Përhershëm dhe vetëm tek Ai pendohemi).

2. Jep lëmoshë, qoftë ajo një rial (saudit), me bindje të plotë se Allahu me të do ta largon pikëllimin tënd dhe brengat e tua!!

Në fund të ditës, mos shpreso diç tjetër, përveç se kënaqësisë dhe me të vërtetë do të kënaqesh: “e, sigurisht që Zoti yt do të të japë ty, sa të jesh i kënaqu”. Duha 5.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Shtatë fjalë të cilat gruaja dashuron t’i dëgjojë prej teje …

0

Gruaja është krijuar nga Allahu, qetësi, ngrohje, prehje, frymëzuese dhe fabrikë e dashurisë. Ajo sipas krijimtarisë dhe formësisë së saj, është përplotë emocione, ndaj dhe, për të bashkëvepruar mrekullueshëm me të, pa mëdyshje që nevojiten aftësi, strategji dhe njohje të artit bashkëveprues.

Unë, lexuesi im, do t’i paraqes më poshtë, 7 fjalë, të cilat gruaja yte shprehë shumë dëshirë që t’i dëgjojë ato, natyrisht nga goja jote, fjalë, të cilat unë vetë personalisht i kam provuar dhe, do të thoja, edhe kam eksperimentuar, me shumë çifte, kryesisht të reja, dhe rezultati besomëni, ka qenë vërtetë i mahnitshëm dhe fantastik!

Shkojmë…

1. Të lavdërosh zgjuarësinë e saj, mënyrën dhe stilin e të menduarit të saj, pra dhe t’ia thuash këtë asaj në pozicione dhe situata të caktuara, në mënyrë shumë të drejpërdrejtë:“Ti, gruaja ime, je vërtetë intelegjente, madje intelegjenca dhe aftësia e intelektit tënd, mua jo rrallë herë, më ka ndihmuar, që të kapërcej problemet e pakapërcyeshme!” Dhe këto fjalë, gruaja yte do t’i kuptojë e përceptoj, sa që, do ta bëjnë atë të ketë vetëbesim, se vërtetë ajo qenka e rëndësishme në kopshtin e jetës sate, dhe këtë do ta paguajë, duke shtuar respektin ndaj teje… këtë do ta quajmë ndryshe edhe(bukuria e mendjes)!

2. Të flasësh për bukurinë e saj, veçanërisht, për bukurinë e fytyrës apo pamjes së saj, ku këtë do ta quajmë edhe ndryshe (bukuria fizike), për faktin se gruaja, kujdeset së tepërmi për dukjen e vetë, posaçërisht, këtë ajo e demonstron duke ia hedhur shpesh sytë kësaj ane, si dhe duke u interesuar se çfarë thonë njerëzit e tjerë për këtë. Atëherë pra, ti, si burrë i saj, ke mundësin, që ta bësh atë të ketë informacion rreth këtij “obsesioni” që ajo e ka, thjeshtë, duke ia lavdëruar pamjen, trupin, rrobat, aromën e parfumit, ku, këto lëvdata do ta kënaqin jashtëzakonisht veshin e saj femërorë!

Visit allwallpapersfree.blogspot.com

3. T’i shprehësh asaj interesimin dhe kujdesin tënd, për marrëdhëniet, lidhjen dhe raportin tuaj që e keni si burrë dhe grua! Kështuqë, ta bësh atë të ketë siguri, se ti, vërtetë ndihesh krenarë dhe i mburrur me të! Poashtu, edhe t’i qartësosh asaj se, shërbimet dhe ndihmat, që ajo i ka ofruar dhe shfrytëzuar për ty, të kanë bërë ty që të ndihesh shumë i lumtur, përgjithësisht, me të gjitha sakrificat e saj, qoftë ajo afërsia pranë prindërve tu, mbështetja financiare ndaj teje, pagjumësia për shkak të të ndenjurit afër fëmijëve tu, e të tjera, e të tjera, nga anëtarët e familjes së sakrificës!

4. T’i flasësh asaj për rëndësin e prezencës së personalitetit të saj, në jetën tënde, dhe, ta lajmërosh atë, duke i thënë: “Ti, gruaja ime, je shoqja më e mirë e jetës sime!” E kujtojë para dy ditësh takova një mikun tim i cili, ishte së bashku me bashkëshorten e tij, dhe pasiqë shkëmbyem përshëndetjet e ngrohta, filloi të më flet mua rreth gruas së tij, dhe rreth qëndrimeve të saj heroike, që kishte qëndruar kësisojë me të, përgjatë tërë atyre njëzet viteve të kaluar, madje miku im, u shpreh në mënyrë tejet eksplicite duke thënë: “Ah sikur ta kisha mbajtur atë gjithmonë në këtë dynja!”  Teksa gruaja e tij e dëgjojë këtë fjalë të tij, ndezi një buzëqeshje lumturie! 🙂

5. Të flasësh me të rreth disa risive që ajo i sjellë në shtëpi, duke i thënë: “O grua, mënyra se si ti e përgaditë ushqimin në kuzhinë është vërtetë mbresëlënëse dhe shumë e lezetshme, po edhe sygjerimet dhe propozimet e tua të cilat m’i drejton mua, jo rrallë herë, më pëqejnë, megjithëse unë nuk mendojë shumë për to”! Pastaj të flasësh edhe për marrëdhëniet intime, të cilat zhvillohen dhe praktikohen ndërmjet jush, duke e lavdëruar feminitetin dhe stilin e saj, pasiqë kjo do ta ngopë Egon dhe do ta lumturojë shpirtin e saj!

6. Të bësh atë ta ndjejë se ti e mbron atë, edhe nëse ajo është e aftësuar që ta mbrojë vetë veten e vetë, por prapëseprapë, gruaja ka dëshirë që ti ta mbrosh atë, të prezentosh qëndrime mbrojtëse ndaj saj përpara familjes tënde dhe familjes së saj, shokëve të tu e shoqeve të saja, ngase këto janë çaste që ajo kurrën e kurrës nuk ka për t’i harruar e hequr nga mëndja, për gjatë tërë jetës së saj, pasiqë kjo e bën që të ndiejë brenda vetes siguri dhe mbështetje kur t’i dëgjojë ato fjalë e fjali! Pasi edhe thamë më lartë, që shpirti femëror është i ndërtuar në mënyrë të atillë, që të jetë shumë i prekshëm, melankolik dhe i ndjeshëm!

7. Të jesh i butë me të dhe i afërt me ndjenjat e saj, saqë, kur të bëj vaki, e që do të bëj shpesh të flet me ty, të flet e papërcjellur dhe e pashoqëruar nga droja, paranoja, frikërat dhe pengesat të natyrës emocionale! Po edhe një gjë: Gruaja shpesh ka dëshirë që të ndjejë pjesëmarrjen tënde emocionale tek interesimet e saja!

Lexuesit e mi të ndershëm, të gjitha këto të cilat i përmenda këtu në këtë shkrimin tim, pra“7 fjalët…”  kërkohet nga ne që të kemi një metodologji apo shkollë edukuese, të cilën do t’ia mësojmë edhe fëmijëve tanë, në mënyrë që më vonë të mos del një gjeneratë e atillë, që të ndjejë kënaqësi teksa e dënon dhe e maltreton gruan, dhe që e do zhvlerësimin, neglizhimin dhe talljen me të! Po edhe diç tjetër të mos harrojmë, që, esenca e kësaj është që edhe vajzat dhe bijat tona, të edukohen mjeshtërisht, me shfaqje të dashurisë dhe zbukurimit, (përpara bashkëshortëve të tyre) bile do të thoja se edukimi i vajzës është edukim i shkollës së veçantë, e që s’do mend se ndryshon nga ai i mashkullit.

Gabimi më i madh këtu është se, djemtë tanë, janë të pajisur me një llojë edukate, me të cilën e trajtojnë gruan, sikur të jenë duke e trajtuar një mashkull, pra pa ia patur fare haberin se gruaja këtë llojë gjuhe aspak s’e njeh e as që e kupton, bile-bile, ajo prej saj edhe torturohet psikikisht!

Gruaja, përfshin gjysën e shoqërisë, e kur të lindë edhe gjysën tjetër, atëherë më ajo përfshinë shoqërinë komplete. Ndaj, më thoni se, a nuk e meritoka gruaja që të jemi tëmirësjellshëm në trajtimin e saj??!!

Shqipëroi nga arabishtja: Agron Islami

Shkruar nga: Dr. Xhasim El-Mutava’

Nëse i ke këto simptome gjatë ditës atëherë kërko trajtim me Kuran(Kuran,dhiker e lutje;rukje me fry)

0
  • Simptomet që paraqiten kur njeriu është i zgjuar:

1)      Kokëdhimbje e përhershme: Me kusht që kjo kokëdhimbje të mos jetë si rezultat i dhembjes në ballë mes dy syve ose si rezultat i dhembjes së veshit, hundës, fytit ose lukthit.

2)      Ta ndjejë njeriu në veten e tij se diçka e ndalon dhe e largon prej kryerjes së obligimeve fetare siç është namazi, dhikri, leximi i Kur’anit si dhe veprat tjera të mira.

3)      Njeriu ndjen frikë dhe trishtim.

4)      Dembelia dhe përtacia: Njeriu që ka gjasa të jetë i prekur prej xhinëve dhe Sihrit është në përgjithësi dembel dhe përtac, në veçanti në anën fetare duke mos i kryer obligimet fetare Islame.

5)      Epilepsia: Tek disa njerëz të sëmurë prej Epilepsisë, shkak i sëmundjes epileptike janë xhinët, ndërsa në raste tjera shkak i Epilepsisë është sëmundja e cila kërkon tretman spitalor.

6)      Kur njeriu ndjen dhembje në ndonjë pjesë të trupit, dhembje të cilën s’kanë mundur mjekët që ta identifikojnë dhe ta shërojnë.

7)      Kur njeriu sheh me sytë e tij krijesa në përgjithësi në formë të njeriut, mirëpo me fytyrë dhe trup të shëmtuar dhe ndjehet i tmerruar prej asaj që ka parë.

Thuaja këtë lutje cdo ditë fëmijës e mbron prej shumë sëmundjeve “moderne”

0

Vendosja dorën në ballë dhe bëjë këtë lutje
Mëngjes e mbrëmje thuaje këtë lutje

UĬIDHUKE BI KELIMEETIL-LAAHIT-TEEM-MEE-TI, MIN KUL-LI SHEJŤAANIN UE
HEEM-MEH, UE MIN KUL-LI ĂJNIN LEEM-MEH.” [Kur e lexojmë duanë për vete në vend të “UĬIDHUKE”, themi:
“EŬUDHU”.] Kuptimi shqip:
“Të mbroj ty përmes fjalëve të plota të Allahut nga çdo shejtan dhe gjallesë e dëmshme dhe nga
çdo sy dëmtues.” (Shih: El-Bukhari 3371, Ibn Maxhe 3525 etj.; Albani dhe Shuajb Arnauti kanë thënë se hadithi
është “sahih / i saktë”) [Kur e lexojmë duanë për vete në vend të “Të mbroj ty” do të themi: “Mbrohem”.]

Allahu është Mbrojtësi i Vetëm

 

Simptomet që paraqiten në gjumë e që ke nevojë për rukje (lexim Kurani; me fry)

0
  • Simptomet që paraqiten në gjumë:

1)      Kur njeriun nuk e kaplon gjumi një kohë të gjatë duke u munduar që të flen.

2)      Zgjimi i shpeshtë nga gjumi gjatë natës.

3)      Kur në gjumë njeriu ndjen ngushtësi dhe mundohet që të kërkojë ndihmë, por s’ka mundësi ose mundohet që të ik prej asaj që e frikëson, por nuk mundet.

4)      Ëndrrat e frikshme dhe tmerruese.

5)      Kur njeriu sheh në ëndër kafshë sikurse është: macja, qeni, devja, gjarpëri, luani, dhelpra, miu.

6)      Kur njeriu qesh ose qanë në ëndër ose bërtet dhe piskëllon.

7)      Kur njeriu rënkon dhe psherëtin në gjumë.

8)      Kur njeriu çohet dhe ec në gjumë pa mos u e hetuar se është zgjuar.

9)      Kur njeriu sheh në ëndër se kinse bie nga një vend i lartë.

10)   Kur njeriu e sheh veten e tij në gjumë se kinse është në varreza ose në vend ku hidhen mbeturinat ose në një rrugë të frikshme.

11)   Kur njeriu sheh në ëndër njerëz të çuditshëm, sikurse sheh njerëz të gjatë ose sheh njerëz shkurtabiqa ose sheh njerëz të zi.

Laju me sidër dhe me ujë të kënduar (recitim Kurani)

0

Njëra prej mënyrave të trajtimit të magjisë me fleta të sidrit është ashtu që merren 7 fleta të thata sidri të cilat bluhen me ndonje mjet te caktuar, kjo vendoset në një enë ku i hudhet ujë mjaftueshëm sa për tu larë. Këtij uji pastaj i këndohen ajetul Kursij, ajetul Ihlas, ajetul Felek dhe Nas, dhe disa ajete të tjera të cilat kanë efekt për mënjanimin e efektit të magjisë, nga surja Araf, Junus dhe Ta Ha dhe këtë këndim mundë ta bëni vetvetiu apo me ndihmën e dikuj tjetër dhe kjo do jetë me dobi inshaAllah.”

Selman Audes i është rikthyer shëndeti, familja e tij lejohet për vizitë

0

Që nga hera e parë që u arrestua disa muaj më parë, familja Shejh Selman Aude mund ta vizitojë atë në burgun Dhahban të qytetit të Xhiddes. Mediat kanë lajmruar pas postimit nga djali i tij Abdullahi se Shejh Selmani është mirë, me shëndet të fortë dhe energji pozitive si zakonisht dhe ajo që ishte e keqe ka kaluar nga ai.

Sheikh Selman Aude ka probleme serioze që nga koha e burgimit e kjo mund të vie si pasojë e keqtrajtimit që kalon në burg. Kushtet në të cilat gjendet ai u mendua se vdiq, por ai është mirë dhe falënderimi i takon Allahut./KohaIslame.com/

Allahu e liroftë këtë dijetar që të kthehet pranë gjirit të xhematit me këshillat e ëmbla të tij!

Hixhama relakson, largon depresionin, anksiozitetin, nervozën, rregullon problemet e gjumit

0
Hixhama largon toksinat, rritë imunitetin, rritë qarkullimin lokat të gjakut, rregullon energjinë elektromagnetike, balancon funksionin e organeve dhe largon stresin. Nuk ka efekte anësore.

Relakson, largon depresionin, anksiozitetin, nervozën,
rregullon problemet e gjumit si pagjumësinë, gjumin e tepërt etj.

Ka thënë Profeti alejhi selam:
”Nuk ka ilaç që mund të krahasohet
me lëshimin e gjakut dhe hixhamen.” (Buhariu

Kontakto Dr

Flakron Sabedini