Home Këshilla Nuk ka të qeshur që nuk shoqërohet pas nga një e qarë

Nuk ka të qeshur që nuk shoqërohet pas nga një e qarë

0 views
0
SHARE

Ibn Mesudi ka thënë: “Çdo gëzim ndiqet nga një hidhërim, dhe
asnjë shtëpi nuk është e mbushur vetëm me gëzim, por shumë
shpejt mund të mbushet me brenga e pikëllim.”
Ndërsa Ibn Sirini ka thënë: “Nuk ka të qeshur që nuk shoqërohet
pas nga një e qarë.”
Hind bintu Numani tregonte: “Një herë e një kohë, ne ishim ndër
njerëzit më të pushtetshëm, që gëzonim autoritetin më të lartë. Pa
kaluar shumë, kur “dielli perëndoi”, ne u bëmë njerëzit më të
ngratë. Është premtimi i Allahut, që çdo shtëpi të cilën Ai e mbush
me gëzim, shumë shpejt ka për ta mbushur me sprova.” Dikush i
kërkoi Hindës që të rrëfente historinë e saj, dhe ajo tha: “Një
mëngjes, kur ne u zgjuam nga gjumi, nuk kishte arab që nuk na
shihte me zili, por kur ra nata, të gjithë arabët na shihnin si për të
na qarë hallin.”

SHARE
Previous articleLutja për shtepi të re, çlirim dhe triumf
Next articleKëto fjalë mësoji ti dhe femijet tuaj
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here