Home Këshilla Një narcisoid është gjithmonë një xheloz obsesiv

Një narcisoid është gjithmonë një xheloz obsesiv

0 views
0
SHARE

Çdo narcisoid ndjen nevojën për siguri. Shkëputja e tij nga Siguria dhe kredhja në narcisizëm ia rrisin këtë nevojë dhe paranojat e mbulojnë në çdo hap. Diktatorët narcisoidë mbysin dhe shkatërrojnë çdo burim që paraqesin rrezik eventual për pushtetin si sigurinë e tyre më të madhe. Narcisti thellë vuan nga një kompleks i rëndësishëm inferioriteti që kanos instiktin e tij të mbijetesës. Veprat që një narcisoid i kryen në sajë të narcisizmit ia pamundësojnë zhveshjen e këmishës së narcisizmit. Një narcisoid shfaq trimërinë e maskuar, e cila shtytet nga impulset e një frike dhe paranoje të madhe: rrugë për siguri (pushtet, mbizotërim). Një narcisoid është gjithmonë një xheloz obsesiv, pikërisht sepse ka frikën e vetes: rrezikun e mbijetesës. Nga çasti kur një narcisoid shfaq këto sindroma për të Koha ndalon. Ai është një njeri i Thyer, i plasalitur. Agron Islami

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here