Home Edukim Nga kanaçet te protezat, jeta e re e të miturës Maya (Foto)

Nga kanaçet te protezat, jeta e re e të miturës Maya (Foto)

0 views
0
SHARE

Kanë prekur botën imazhet e të miturës nga Siria, e cila ecte me ndihmën e dy protezave në kampin e refugjatëve në Idlib. Tani, e vogla Maya Merhi, po mëson të përdorë protezat në një qendër të specializuar në Stamboll dhe në harkun e tre muajve do të arrijë të ecë vetë.

Maya, vetëm 8 vjeçe, ka dy trungje në vend të këmbëve për shkak të një sëmundje kongjenitale, e njëjtë me atë që vuan i ati. E larguar nga qyteti i Alepos, ajo mbërriti në kampin e Idlib, ku babai i saj ndërtoi këmbët artificiale të bëra nga kanaçe për të ndihmuar lëvizjen e saj. Kur rasti i saj u bë viral, e vogla është dërguar në Turqi dhe tani ka dy proteza me të cilat më në fund të ecë.

SHARE
Previous articleI thati ne gisht
Next articleKe provim apo pune stresuese thuaje kete dua…!?
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here