Home Edukim Në xhamitë e Kosovës u mblodhën mbi 300 mijë euro për Shqipërinë

Në xhamitë e Kosovës u mblodhën mbi 300 mijë euro për Shqipërinë

17 views
0
SHARE

Bashkësia Islame e Kosovës ka njoftuar se shuma e mbledhur për të prekurit nga tërmeti në Shqipëri ka arritur mbi 300 mijë euro.

Të gjitha këto mjete, do të orientohen tek familjet e prekura nga tërmeti.

“Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton opinionin se në aksionin e ndërmarrë, sipas urdhrit të Myftiut Naim Tërnava, që në të gjitha xhamitë e Kosovës, pas namazit të xhumasë, më datë 29.11.2019, të mblidhen ndihma për të dëmtuarit nga tërmeti në Shqipëri, janë mbledhur gjithsej 304.302 euro”, thuhet në njoftim.

Në ditën kur u ndërmor ky aksion, që ishte ditë e premte kur imamët mbajnë ligjëratën e rregullt javore, imamët janë orientuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame që të flasin për vlerën e ndihmës-sadakasë, për kuptimet e vëllazërisë kombëtare dhe që të rikujtojnë xhematin që të luten e t’i ndihmojnë motrat e vëllezërit nga Shqipëria në të gjitha format e mundshme, përfshirë edhe nëpërmjet aksionit që po ndërmerrej në xhami. 

SHPËRNDAJE

http://mesazhi.com/ne-xhamite-e-kosoves-u-mblodhen-mbi-300-mije-euro-per-shqiperine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here