Home Këshilla Mos u dëshpëro për shkak të furnizimit!

Mos u dëshpëro për shkak të furnizimit!

73 views
0
SHARE

Aid el Karni

Allahu dhuron furnizim të shumtë dhe të pandërprerë. Ai është Zoti i vetëm, i Cili kujdeset për këtë dhe i Cili administron furnizimin. Tek Ai ndodhet furnizimi i të gjithë robërve.

“Kurse në qiell është furnizimi juaj dhe ajo çka ju premtohet.”[1]

Nëse njeriu jeton me këtë bindje, përse pra brengoset për furnizim dhe pikëllimi. Përse njeriu duhet të poshtërohet për disa gjësende të imta të kësaj bote dhe të jetojë në shqetësime për furnizim?!

Lavdiploti thotë:

“Në Tokë nuk ka asnjë qenie e gjallë, që Allahu nuk e ushqen. Ai e di ku do të qëndrojë secila prej tyre dhe ku do të varroset. Krejt kjo ndodhet në Librin e qartë.”[2]

“Madhëruar qoftë Allahu, krijuesi i qiejve dhe i Tokës, i Cili engjëjt me dy, tre apo katër krahë i bën emisarë; Ai asaj që e krijon i shton çka të dojë, Ai, vërtet, mund të bëjë çdo gjë. Mëshira të cilën Allahu ia dhuron njerëzve askush, pas Tij, s’mund ta dhurojë; Ai është i fortë dhe i urtë.”[3]
[1] Dhariat, 22.

[2] Hud, 6.

[3] Fatir, 1-2.

SHARE
Previous articleKur ndjen dhimbje ne trup si duhet te veprosh?
Next articleTejkalo shqetësimet dhe brengat
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here