Home Këshilla Mos u dëshpëro kur të godet dhembja por pyet veten

Mos u dëshpëro kur të godet dhembja por pyet veten

89 views
0
SHARE

Aid el Karni

Pyet veten:

  1. A është kjo më e keqja që ka mundur të më ndodhë?
  2. Përgatitu për situata më të këqija dhe rezultate më të rënda.
  3. Pas kësaj bëhu i qetë dhe përpiqu të durosh gjithçka në mënyrën më të mirë.

Allahu i Madhërishëm thotë:

“Ata të cilët i janë përgjigju Allahut dhe të Dërguarit edhe pas plagëve të marra, ata prej tyre që kanë kryer vepra të mira dhe kanë qenë të devotshëm, i pret një shpërblim i madh; ata të cilët, kur njerëzit u tregonin: Armiku po tubohet për shkak jush, duhet t’u ruheni — kjo ua forconte besimin, andaj deklarojnë: Na mjafton Allahu dhe sa Zot i mrekullueshëm është Ai! Dhe ata ktheheshin të mbuluar me të mira dhe begati të Allahut, nuk i gjeti asnjë e keqe dhe arritën që Allahu të jetë i kënaqur me ta, e mirësia e Allahut nuk ka kufi.”[1]
[1] Ali Imran, 172-174.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here