Home Këshilla Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje...

Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër

71 views
0
SHARE

Aid el Karni

Mbylli dyert e hekurta para së kaluarës dhe jeto çastet e të sotmes:

A duhet ta shtyj jetën momentale për shkak të shqetësimeve për të ardhmen apo për shkak të dhembjes për “kopshtin mrekullues prapa horizontit?”

A të krijoj nga jeta kujtim të hidhur për gjërat që kanë ndodhur në të kaluarën dhe prej të cilave nuk ka më kurrfarë dobie?

Kur të zgjohem, a e kam planifikuar si do ta kalojë ditën e ardhshme dhe të shfrytëzoj tërësisht njëzet e katër orët që më janë dhuruar?

A kam ndonjë përfitim nga jeta nëse nuk çaj kokën për minutat e ditëve të mia?

Kur do të filloj të punoj? Javën që vjen? Nesër? Ose tani, sot?

SHARE
Previous articleMos u identifiko me dikë tjetër!
Next articleMos u dëshpëro për shkak të vështirësive
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here