Home Këshilla Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera

Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera

76 views
0
SHARE

Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera:
1. Mos u përzi në gjëra që nuk të takojnë, sepse do të dëgjosh fjalë që nuk të pëlqejnë .
2. Mos e lavdëro atë që i ka hyrë vetja në qejf, sepse do të dëgjosh nga ai fjalë përçmuese.
3. Mos e këshillo atë që të nënvlerëson, sepse do të dëgjosh nga ai fjalë ofenduese.
4. Mos i fol dy vetave që janë duke u kacafytur, sepse do t’i hidhërosh dhe do të bëjnë të tretin e tyre.
5. Mos ia përkujto gruas kur është e hidhëruar të mirat që i ke bërë, sepse do të dëgjosh nga ajo mohimin e tyre.
Aid el-Karni

 

SHARE
Previous articleMos u trishto,mos e humb shpresën
Next articleTerapi e fuqishme per Sihr, Xhin dhe Mesysh.
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here