Home Këshilla Mjalti përdore për këto sëmundje është jashtzakonisht i shëndetshëm

Mjalti përdore për këto sëmundje është jashtzakonisht i shëndetshëm

0 views
0
SHARE

MES TË TJERASH MJALTA KA EDHE KËTO CILËSI

ANTI-ANEMIK: Që lufton aneminë/mungesën rruzave të kuqe/pa gjaksinë.

ANTISEPTIK: Që i mbyt mikrobet/për shërimin e lëkurës dhe infeksioneve të ndryshme.

APERITIV: Që stimulon apetitin.

Vepron kundër kollitjes.  Ndihmon në tretjen e ushqimit.

DIURETIK: Rrit tajitjen e urinës.

DINAMOGJENIK: Stimulon funksionet e organizmit, Rrit forcën dhe energjinë.

ZBUTËS (EMOLLIENT): I pushon, i relakson, i zbut indet e përflakura (inflamacionet).

ANTIPIRETIK: Lufton temperaturën.

LAKSATIV: Lehtëson kalueshmërinë e zorrëve/ushqimin që kalon nëpër zorrë.

SEDATIV: Efekt qetësues.

Përmirëson aspektin e përjetimit emotiv (Vikarioz): Kompenson mungesat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here