Home Këshilla Mërzitja

Mërzitja

0 views
0
SHARE

Kur’an:
“Dhe vetëm Allahut mbështetjuni, nëse jeni besimtarë të sinqertë” (5: 23)

Thënie rreth mërzitjes:

El-Fudajli e përshkroi dallimin në mes të ditëve: “Dita e djeshme kaloi, sot ka mundësi të bëhet ndonjë vepër dhe dita e nesërme është shpresë.”

Hasani ka thenë: “O bir i Ademit! Jeta është vetëm ditë, kështu nëse ju kalon një ditë, jeta juaj shkurtohet.”

Mos i humb shpresat se kjo të bën mosmirënjohëse, ndështa Allahu do ta shtojë atë që është pak.

Nëse zgjohesh në mëngjes, dije se mijëra të tjera nuk janë zgjuar më, ose errësira për ta ka vazhduar, ndërsa ti je e begatuar me shëndet të plotë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here