Home Këshilla Mbrojtje për fëmijun nga syri i keq

Mbrojtje për fëmijun nga syri i keq

0 views
0
SHARE

Alameh Muhammed Ibn Abdil-lah Es-Subejjil

Burimi: Rasa’ilun fil Akijdeti ued Daueti, fq. 170-171

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kur disa njerëz shohin një fëmijë duke bërë diçka e cila dëshmon zgjuarsin e tij, thonë fjalë mbrojtëse për ta mbrojtur fëmijën nga syri i keq. A është kjo gjë e lejuar?”

Përgjigje: ”Nëse ata me duanë e tyre kanë për qëllim që Allahu ta mbrojë fëmijën nga syri i keq i njerëzve dhe nga zilia, kjo është në rregull. Duhet që të lutesh për fëmijët dhe për të tjerët. Fjala mbrojtëse, do të thotë që Allahu ta mbrojë fëmijën nga syri i keq i njerëzve ziliqarë.

Por në qoftë se ata me fjalët e tyre kanë për qëllim që të marrin ndihmë nga dikush tjetër përveç Allahut, nuk ka asnjë dyshim se kjo vepër është e ndaluar.”

SHARE
Previous articleÇfarë të themi kur na pëlqen diçka dhe kemi frikë se mos marrim mësysh?
Next articleMbrojtja ndaj mësyshit
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here