Home Këshilla Luteni Zotin tuaj, të përulur e në heshtje

Luteni Zotin tuaj, të përulur e në heshtje

71 views
0
SHARE

“Luteni Zotin tuaj, të përulur e në heshtje”

(Kur’an, 7:55).

Nje shknmtar tregon se një musliman shkoi në një vend si

refugjat dhe i luti autoritetet e atjeshme t’i miratonin nënshtetësinë. Të gjitha dyert iu mbyllën. Megjithë përpjekjet e tija të shumta dhe kërkesat ndaj të tjerëve, tërë lidhjet e tija dështuan.

Nje dite, ai takoi një dijetar dhe ky i dha një këshillë: ‘Lutju

Zotit tend, sepse Ai është që i lehtëson gjërat.’ Kuptimi i kësaj

keshille gjendet ne hadithin: “Nëse kërkoni, kërkojini Allahut, dhe

nese dom ndihmë, lutjuni Allahut. Dhe ta dini se nëse një popull do

të mblidhej së bashku për tju dhënë diçka, ata s do të mund tju sillnin asgjë, përveç asaj që Allahu ka shkruar për ju. ”

Refugjati tha, Për Allah, reshta së shkuari tek njerëzit për

ndihmë apo ndërmjetësim, por nisa t’i lutem Allahut në të tretën

e të natës  tnu siç më kishte thënë dijetari. Pak përpara  agimit, 1 lutesha Allahut dhe e përgjëroja për ndihmë. Kaluan vetem pak ditë, dhe dorëzova një aplikim për nënshtetësi pa iu

drejtuar askujt për ndërmjetësim. Pas disa ditësh, për çudinë time, më thirrën të merrja dokumentat e kërkesës së nënshtetësisë.

Ato ishin vulosur me Aprovuar’.”

Allahu është i Mëshirshëm dhe i Butë ndaj robërve të Tij”

(Kur’an, 42:19).

SHARE
Previous articleKur kërkon, kërkoji Allahut
Next articleÇaste të çmuara
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here