Home Këshilla Kur kërkon, kërkoji Allahut

Kur kërkon, kërkoji Allahut

107 views
0
SHARE

Kur kërkon, kërkoji Allahut

Mirësia e Allahut na është shumë e pranë. Ai dëgjon gjithçka dhe i përgjigjet du’ave tona. Jemi ne ata që kemi plot të meta, dhe na duhet të jemi ngulmues në du’atë tona. Mërzia apo pesi- mizmi nuk duhet të na ndalin kurrë, e as nuk duhet të themi. u luta, por nuk m’u plotësua lutja. Përkundrazi, duhet të ulim ko- kat në sexhde dhe t’i lutemi për ndihmë Allahut. Mënyra më e mirë për këtë është t’i kërkojmë Atij nëpërmjet Emrave të Tij të bukur dhe Cilësive të Tija të përsosura. Mirëpo, gjersa të marrim përgjigje, duhet të këmbëngulim në lutjet tona drejtuar Fuqiplotit të Mëshirshëm.

 

SHARE
Previous articleKush janë njerëzit me shkëlqim në sy?
Next articleLuteni Zotin tuaj, të përulur e në heshtje
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here