Home Këshilla Konstipacioni (Kapsllëku) – Lehtesimi dhe menjanimi i nje problemi të till me...

Konstipacioni (Kapsllëku) – Lehtesimi dhe menjanimi i nje problemi të till me Hixhame!

0 views
0
SHARE

Konstipacioni (Kapsllëku) – Lehtesimi dhe menjanimi i nje problemi të till me Hixhame!

Konstipacioni ndodhe kur zorra perthith me shume uje ose kur muskujt kontraktues te zorres punojn ngadal. Si rezultat feceset behen te forta dhe të thata.
Hixhama ndihmon ne balancimin e perthithjes se ujit nga zorra e trash pjese kjo ku behet mbetja ushimore ose feçet.

Konstipacioni (kapsllëku), është përcaktuar si situatë kur zorra juaj ka më pak se tre defekime (jashtëqitje), në javë. Në konstipacion materialet fekale janë të forta, të thata, të vogla në madhësi dhe që dalin me vështirësi. Shumë njerëz që kanë konstipacion kanë dhimbje gjatë defekimit dhe shpeshherë kanë tendosje, fryrje dhe ndjesinë e një zorre të mbushur. Shumë njerëz mendojnë se kanë konstipacion në qoftë se nuk dalin jashtë çdo ditë. Gjithsesi, defekim normal mund jetë tre herë në ditë deri në tre herë në javë. Kjo varet nga personi.
Konstipacioni është shenjë dhe jo sëmundje. Pothuajse çdo njeri mund të ketë konstipacion në jetën e tij dhe shkaku më tipik është një dietë e varfër. Në shumë raste konstipacioni është i përkohshëm dhe jo serioz.

Shkaqet:
~Dieta e varfër në fibra ushqimore;
~ Mungesa e aktivitetit fizik (zakonisht tek të moshuarit)
~ Medikamentet
~ Qumështi
~ Sindromi i zorrës së irritueshme
~ Ndryshime në mënyrën e jetesës ose rutinës si p.sh. shtatzënia, moshimi dhe udhëtimet;
~ Abuzime me laksativët (medikamentet që ndihmojnë në jashtëqitje)
~ Injorimi i nevojës urgjente për të defekuar
~ Dehidrimi (humbje e lëngjeve të trupit)
~ Probleme me zorrën dhe rektumin
~ Probleme me funksionin intestinal
Etj.

Përzgjodhi dhe Përshtati inf.Qendresa Paqarizi & Sami Dobra (Të Çertifikuar për Hixhame)

SHARE
Previous articleVEPRIMET PASI TË ZGJOHEMI NGA GJUMI
Next articlePranvera ” Stina Hixhames”
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here