Home Këshilla  Këshillë për ata që thonë…‼️

 Këshillë për ata që thonë…‼️

125 views
0
SHARE

Këshillë për ata që thonë…‼

Disa të thonë:

Burri i saj është më i mirë se burri im.
Vajza e saj është më e mirë se vajza ime.
Shtëpia e saj është më e bukur se shtëpia ime.

Ndërsa unë u them:
💢 Allahu i Lartësuar ka thënë:

“وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا…”

“Mos e hidh shikimin tënd në të mirat kalimtare, që Ne ua kemi dhënë disave prej tyre, si stoli të kësaj bote…..”(Taha, 131)
*⃣ Smira është edukatë e keqe me Allahun. Mos e shkatërro veten tënde me krahasime, sepse sa herë që e zgjeron shikimin tënd në atë që e ka tjetri, të ngushtohet kraharori❗
*⃣ Bëhu i kënaqur me atë që të ka caktuar Allahu dhe falëndëroje Atë për mirësitë e Tij, që të bëhesh më i pasuri i njerëzve❗
*⃣ Ki besim të plotë, se nuk ka njeri në siperfaqe të tokës që të këtë çdo gjë❗
*⃣ Dhe atë që ti posedon sot dhe që nuk je i kënaqur me të, do ta dëshironte dikush tjetër që ta kishte për gjithë jetën e tij.

S.Kuburi

SHARE
Previous articleHixhame mbreti i cdo mjekësie alternative apo bashkëkohore
Next articlePrej shenjave të lumturisë tek njeriu
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here