Home Këshilla KALUAN TE KEQIJAT PREJ MEJE

KALUAN TE KEQIJAT PREJ MEJE

0 views
0
SHARE

“Po nëse Ne ia japim njeriut ndonjë begati nga ana Jonë, e pastaj e tërheqim atë prej tij, ai do të jetë i dëshpruar dhe përbuzës.
E nëse pas të keqes që e pat goditur atë, Ne dhurojmë të mira, ai do thotë: “Kaluan të këqiat prej meje!” Vërtet, ai është shfrenuar dhe mendjemadh.
Përveç atyre, të cilët kishin durim dhe bënin vepra të mira, të tillët kanë falje (të gabimeve) dhe shpërblim të madh.”
Suretul Hud 9-10-11
Ne lidhje me kete Ibn Kethiri ka thene:
“Allahu xh.sh.na njifton me njeriun si krijesedhe na pershkruan cilesite e tij te qortuara.
Nese njeriun e godet ndonji fatkeqesi pas rehatise,ai deshprohet dhe i humb shpresat per te ardhmen,ashtu siç perbus dhe mallkon te kaluaren e tij,sikur te mos kishte pare kurre te mira dhe begati.”
Po keshtu ndodh edhe me njeriun qe i vjen ndonji begatipas veshtiresise: Ai do te thote :
.
….ذَهَبَ السَّيِّئَاتُ عَنِّي ……….
“…….KALUAN TE KEQIJAT PREJ MEJE …….”
Suretul Hud–10.
Pra ai (njeriu )thote se nuk do ta e gjeje asnji e keqe pas kesaj.
Por ai qe e thote kete pas kesaj eshte ky qe e pershkruan Allahu ne fund te ajetit 10 te kesaj sure ( te sures Hud -10 )

….. إِنَّهُ لَفَرِحٌ فَخُورٌ
“…….VERTETE AI ( NJERIU ) ESHTE I SHFRENUAR DHE MENDJEMADH.”

O Allah na bej prej mirenjohesve dhe falemnderuesve dhe na ruaj nga mendjemadhesia
Marre naga libri *Mos u trishto*
Aid El Karni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here