Home Këshilla Kalëroni, do të jeni të pasur. Udhëtoni, do të rriteni të shëndoshë...

Kalëroni, do të jeni të pasur. Udhëtoni, do të rriteni të shëndoshë …

0 views
0
SHARE

Kur të fillojmë të djersitemi atëherë duhet ndërprerë. Çdo ushtrim që e shpejton djersitjen quhet `ushtrim i rëndë`.
Çdo organ forcohet dhe `gazmohet` nga ushtrimet e përditshme. E njëjta gjë është edhe me aftësitë psikike. Kush don që të përmisojë të mbajturit mend, mënyra më e mire për të bërë këtë është mësimi i regullt. Për çdo organ ka ushtrime të veçanta.
Kështu për gjoksin kemi të folurit- fillojmë me pëshpëritje, kurse mbarojmë me zhurmë. Për sytë më të mira janë shkronjat e imta, kurse veshë tingujt e lehtë.
Me kalërimin e ushtrojmë tërë trupin.
Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka udhëzuar për disa ushtrime që janë të dobishme pë trupin dhe zemrën tonë. Ka thënë: “Kalëroni, do të jeni të pasur. Udhëtoni, do të rriteni të shëndoshë.”
Në një vend tjetër ka thënë: “Agjërimi sjell shëndet.” Thënia e tij “Hani ushqimin tuaj në emër të All-llahut dhe me lutje.” u përmend më parë.

SHARE
Previous articleTë jesh i kënaqur ashtu si je
Next articleMësyshi është më i shpejtë se sa shpejtësia e xhinëve
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here