Home Këshilla JA ÇFARË DUHET TË HANI NËSE PËRPIQENI TË MBETENI SHTATZËNË

JA ÇFARË DUHET TË HANI NËSE PËRPIQENI TË MBETENI SHTATZËNË

77 views
0
SHARE

Seleniumi është një mineral që në doza të vogla, mund të ketë ndikim shumë të madh në mirëqenien e organizmit.
Nga studimet klinike është vërtetuar se ky mineral ka lidhje të drejtëpërdrejtë me fertilitetin e gruas. Por i marrë në sasi të mëdha (200 mikrogramë në ditë seleniumi rrit rrezikun e diabetit tip 2, kacerit të prostatës dhe ndikon negativisht në shëndetin e zemrës.
Megjithatë nëse ky mineral merret përmes ushqimit dhe jo suplementeve ka shumë për t’i ofruar organizmit tonë! Ju vetëm duhet të siguroheni që dieta juaj të përmbajë ushqimet e mëposhtme.

Arra braziliane janë burimi më i mirë i selenit. 
6 deri në 8 arra mund t’i sigurojnë organizmit 544 mikrogramë selen. Ju nuk duhet të hani më shumë se 2.

Peshk
Toni është lloji i peshkut më i pasur në këtë mineral, por nuk duhet ta teproni pasi niveli i lartë i metalve të rënda si mërkuri mund të shoqërohet me efekte të padëshirueshme.
Ushqime të tjera të detit që janë të pasura në selen janë karkalecat, sardelet etj.

Mishi i pulës, viçit
Ashtu si peshku dhe mishi është i pasur me selen.Duhet të zgjidhni mish organik të freskët!

Gjiza
Ky nënprodukt i qumështit ju siguron jo vetëm selen por edhe 103 mikrogramë calcium.

Përfshirja e drithërave në dietë është gjithashtu e këshillueshme për gratë që janë në përpjekje për të mbetur shtatzënë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here