Home Edukim Ja aksidente trafiku ndodhin çdo minutë në Arabinë Saudite

Ja aksidente trafiku ndodhin çdo minutë në Arabinë Saudite

0 views
0
SHARE

Një aksident trafiku ndodh çdo minutë në Arabinë Saudite apo 460,000 aksidente për çdo vit.

Vetëm këtë vit kanë vdekur më shumë se 7000 njerëz në aksidente trafiku. Në vitin 2016 ishte numri më i lartë i vdekjeve, mbi 9,000 njerëz të vdekur.

“Më shumë se 7000 njerëz kanë vdekur në aksidente trafiku, me një mestarë 20 njerëz në ditë, ku shumica e tyre janë mes moshës 18-30 vjeç” thuhet ne raportin nga Ministria e Punëve të Brendshme.

Ata kanë vendosur edhe gjoba të rënda si masë për të parandaluar shpejtësinë e lartë apo driftet e shumta në qytet. Dënimi ishte rritur nga 1,000 rial në 20,0000 rial Saudit (5,332$). Ndërsa tani është dyfishuar dënimi në 40,000 rial për atë që bëjnë shkeljen e njëjtë dhe 30 ditë bllokim makine. Ndërsa nëse e përsërit për të tretën herë 60,000 rial gjobë dhe konfiskim i makinës./KohaIslame.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here