Home Këshilla Ilaci nëse je i goditur nga syri i keq (2 orë suren...

Ilaci nëse je i goditur nga syri i keq (2 orë suren felek dhe nas ) 100% i garantuar me lejen e Zotit të Madhë të Lartësuar (Cdo ditë deri në shërim të plotë)

0 views
0
SHARE

1. Thuaj: “Mbështetem (mbrohem) me Zotin e njerëzve!
2. Sunduesin e njerëzve,
3. Të adhuruarin e njerëzve,
4. Prej të keqes së cytësit që fshihet.
5. I cili bën cytje në zemrat e njerëzve,
6. Qoftë ai (cytësi) nga xhinët ose nga njerëzit”.

114. NAS

BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM

1. KUL E’UDHU BIRABBIN-NAS
2. MELIKIN-NAS
3. ILAHIN-NAS
4. MIN SHERRIL-WESWASIL-HANNAS
5. EL-LEDHI JUWESWISU FI SUDURIN-NAS
6. MINEL-XHINNETI WEN-NAS

1. Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit,
2. Prej dëmit të çdo krijese që Ai e krijoi.
3. Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht.
4. Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja.
5. Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.

113. FELEK

BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM

1. KUL E’UDHU BIRABBIL-FELEK
2. MIN SHERRI MA HALEK
3. WE MIN SHERRI GASIKIN ‘IDHA WEKAB
4. WE MIN SHERRIN-NEFFATHATI FIL-’UKAD
5. WE MIN SHERRI HASIDIN ‘IDHA HASED

vete shejhul Islam Iben Tejmije u ka kerkuar njehere te pranishme t’I lexojne Kuran kur e moren mesysh.
– i kane thene qe e kendon ezanin keq, dhe ai filloi ta kendonte vertete keq: mesysh. Te lexoje suret Felek dhe Nas
2 ore ne dite.
– femije I pasjellshem me prindet: fryt I edukimit qe I kane dhene prindet, nuk e kane edukuar me besim ne Allah dhe
ne boten tjeter.
– e ze gjumi kur fillon te lexoje liber fetar: nese eshte tip i zgjuar, ka mesysh.
nje rast: nje vajze njesoj si ky djali; vajza dyshonte tek gjyshja, e cila i bente magji kesaj ngaqe ishte e zgjuar,
qe te barazohej me kusherirat e tjera.

per rastin ne fjale: sa me shume dua dhe Kuran, sidomos Felek dhe Nas;
– peshtyn shume dhe nuk ka shkak mjekesor: nuk mjafton nje shenje e vetme per te thene se eshte mesysh; mund te
perdore uje te kenduar dhe vaj te ullirit te kenduar, pasi ato jane edhe per semundjet e tjera fizike;
– koha e hixhames: dita e 17, 19, 21 e muajit henor – hadith i dobet por punohet me te; ose ne cdo kohe te vitit,
vetem nese eshte i ftohte i madh, por edhe ne kete rast nese e ka te nevojshme;
– Kuran per sherim ne shqip: lexon me shkronja latine Kuranin arabisht, duke ditur shqiptimin e shkronjave arabe;
nese e lexon perkthimin e gjuhes shqipe, ta beje me nijetin e duase dhe jo me nijetin se po lexon librin e Zotit.
te perpiqet te lexoje arabisht;

– probleme ne trup, pastaj lemsh ne stomak: mos e vrit mendjen nese eshte magji apo mesysh; cerek filxhani me vaj
ulliri, hidh mjalte te tretur, i lexon sa me shume Felek dhe Nas, pastaj lutesh o Allah me shero, dhe e pin, per nje
jave, nje here ne dite, esell;
– kur kruhet i behet trupi sikur do te dale gjak: mund te jete semundje lekure;
– cohet naten pa qellim: mund te jete semundje fizike, ose prekje, mesysh, magji; te lyhet me vaj te kenduar dhe
shihet cfare efekti ka;
– babai urinon shpesh, vete femija kur lexon Kuran i djegin gishtat: femija te shtoje leximin e Kuranit, dhe do t’i
largohet; babai ka semundje fizike, mund ta zieje shegen bashke me lekure, derisa te behet e verdhe, e pin cdo dite
pas akshamit dhe pas sabahut cdo dite nje filxhan;
– leximin e ujit dhe te vajit e ben cdokush;
– u eshte dhene selam: mund te jete xhin mysliman dhe u kthehet selami, pa patur frike;

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here