Home Edukim Hulumtimi në shkolla: 1 milion e 600 mijë mungesa për një vit

Hulumtimi në shkolla: 1 milion e 600 mijë mungesa për një vit

26 views
0
SHARE

Instituti Pedagogjik i Kosovës po prezanton punën kërkimore – shkencore të realizuar gjatë vitit 2019.

Disa nga hulumtimet që u paraqitën atje janë: Kurikula e bazuar në kompetenca (përvojat gjatë zbatimit, sfidat dhe mundësitë si dhe nevojat për mbështetje të vazhdueshme të mësimdhënësve, njofton Klan Kosova.

Sipas të dhënave të një hulumtumi të realizuar në 75 për qind të shkollave e që u prezantua në këtë tryezë, 1 milion e 600 mijë mungesa jane bërë në një vit shkollor.

Përpos kësaj, atje u prezantuan edhe rezultatet e hulumtimit: Gjendja dhe zhvillimet aktuale që ndikojnë në cilësinë e arsimit parauniversitar në Kosovë si dhe të hulumtimeve “vështirësitë e nxënësve të arsimit fillor në shkrim – lexim.

SHPËRNDAJE

http://mesazhi.com/hulumtimi-ne-shkolla-1-milion-e-600-mije-mungesa-per-nje-vit/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here