Home Këshilla Hipertensioni apo shtypja e lartë e gjakut dhe trajtimi me Hixhame

Hipertensioni apo shtypja e lartë e gjakut dhe trajtimi me Hixhame

0 views
0
SHARE

Hipertensioni apo shtypja e lartë e gjakut dhe trajtimi me Hixhame

Transmeton Enesi radi Allahu anhu se Profeti sal-l Allahu alejhi ue sel-lem ka thënë : “Kur dikujt prej jush i ndizet gjaku le të bëjë hixhame sepse gjaku kur ndizet e vret njeriun”.


Ndezja e gjakut mund të jetë në disa raste si psh rasti i tensionit të lartë. Shih librin Zinxhiri i Haditheve të sakta të Shejh Albanit 6/562

Hipertensioni ose shtypja e lartë e gjakut është një sëmundje në të cilën shtypja e gjakut ka nivele të larta dhe permanente mbi arterjet!

Simptomat:

~Marramendje
~Dhimbje të kokës
~Crregullime të gjumit ne të shumten e rasteve pagjumësi
~Frymëmarrje e vështërsuar
~Urinim i shpeshtë
~Nervoz
~Stres
~Vjellje
~Gjakëderdhe nga hunda etj

Ndërlikimet:

~Hemorragjia cerebrale dhe infarkti miokardit
~Insuficienca kardiake
~Ngushtim i arterieve renale
~Ngushtim i enëve të gjakut të syve, që mund të çojë deri në verbim.
~Rritje e perimetrit të belit
~Nivel të lartë të triglicerideve
~Nivele të ulëta të kolesterolit të mirë
~Nivele të larta të insulinës
~Çrregullime të humorit
~Dëmtime të veshkave.

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi( E Çertifikuar për Hixhame)

SHARE
Previous articleVendos dorën mbi vendin e dhimbjes dhe thuaj:
Next articleHixhame dhe mjekesia Profetike
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here