Home Këshilla Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq

Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq

385 views
0
SHARE

A e ka përdorur ndonjëherë I Dërguari i All-llahut s.a.v.s hedhjen e kupave (hixhamin) si masë terapeutike, për shërimin e kokë dhimbjes?

Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq i cili gjendet nën lëkurën e trupit të njeriut, ky process është një trajtim mjeksor. Është treguar prej Ibn Abbasit r.a. se I Dërguari i All-llahut s.a.v.s ka thenë: “Shërimi është në tri gjëra: lëshimi i gjakut përmes prerjes së lëkurës pas hedhjes së kupave (hixhami), të ushqyerit me mjaltë, dhe djegia e lëkurës për shërim (kauterizimi me zjarr), por djegien e lëkurës (kauterizimin) ia ndaloj Ummetit tim” (Transmeton Buhariu).

 

SHARE
Previous articleFjala me e fuqishme me shtate shkronja
Next articleArabia Saudite dënon ndërhyrjen e Senatit amerikan
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here