Home Këshilla Forma e mjekimit me rukje

Forma e mjekimit me rukje

0 views
0
SHARE

Forma e mjekimit me rukje
1.Rukja e drejteperdrejt (leximi i lutjeve ne pranin e te semurit)me peshtym (en-nefth peshtyme qe ka me teper ajer te lageshti)dhe vendosje te dores ne vendin e dhimbjes ,perveç kur behet fjale per ndonje grua te huaj.
Aishja,radiallahu anha,thote:”I Derguari i Allahut,salallahu alejhi ue selam,,gjate semundjes para se te nderronte jete,e frynte veten me dy kaptinat,El-Felek dhe En-Nas.Kur gjendjaiu veshtirsua,un ja fryja me keto dy kaprina dhe pastaj e pershkoja fytyren dhe trupin e tij me duarte e tij te bekuara.
2.Leximi i rukjes mbi uje te paster,zemzem ose te thjeshte,mbi vaj ulliri pirja dhe lyerja me te uje dh vaj.
3.Degjimi i ajeteve te rukjes me vemendje ,frike, respekt dhe prani te zemres
4.Perseritja me shume se nje here e disa kaptinave,kaptina El-Ihlas se bashku me kaptinat El-Felek dhe En- Nas eshte veprim i pelqyer .I Derguari i Allahut salallahu alejhi ue selam ,bashkonte duarte,lexonte kaptinat e fundit te Kuranit,peshtynte tre her dhe pastaj me to pershkonte tere trupin .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here