Home Këshilla  Fiku përmendet një herë në Kur’an

 Fiku përmendet një herë në Kur’an

91 views
0
SHARE

Fiku. Përmendet një herë në Kur’an: “Pasha fikun dhe ullirin, pasha malin e Sinait dhe për këtë qytet të sigurt (Mekën).” (Et-Tîn, 1-3)
Duke na kujtuar se fiku është një nga frutat e xhenetit, Pejgamberi a.s. ka shprehur rëndësinë e tij me këto fjalë: “Hani fikun! Nëse do të më duhej të përmendja një frut të zbritur nga xheneti, do të përmendja fikun. Sepse frutat e xhenetit janë pa bërthamë. (nga fjala pa bërthamë kuptojmë frutat si hurma apo ulliri të cilat konsumohen pasi hiqet bërthama). Hani fiq sepse fiku heq hemorroidet (majasëllin) dhe zhduk dhembjet e kyçeve.” (Kenz, 10, 44)

SHARE
Previous articleE rrah fëmijën tim derisa qan, e mandej qaj dhe unë me të
Next articleUlliri përmendet 6 herë në Kur’an
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here