Home Edukim Erdogan: Dhënia e Nobelit një racisti, shpërblim i shkeljeve të të drejtave...

Erdogan: Dhënia e Nobelit një racisti, shpërblim i shkeljeve të të drejtave të njeriut

21 views
0
SHARE

Presidenti Tajip Erdogan ka reaguar ndaj ndarjes së çmimi Nobel për shkrimtarit austriak Peter Handke, në fjalimin e tij në Ditën e të Drejtave të Njeriut.

Erdogan deklaroi se “Dhënia e Çmimit Nobel në Letërsi një personi racist nuk do të thotë asgjë tjetër përpos shpërblim i shkeljeve të të drejtave të njeriut”

Më poshtë deklarata e Erdogan:

“Dhënia e Cmimit Nobel për Letërsi për një person racist që mohon genocidin në Bosnje dhe Hercegovinë dhe mbron kriminelët e luftës nuk do të ketë kuptim tjetër përveç shpërblim të shkeljeve të të drejtave të njeriut.

Të drejtat e njeriut në një periudhë të tillë në të cilën pengohet Turqia, nevoja për ndihmë humanitare me miliona nevoja, si dhe lufta e zhvilluar njëkohësisht me organizatë të shumta terroriste, merr përgjegjësi për administrimin e drejtësisë në botë.

Vendi ynë do të vazhdojë vullnetin e tij të reformës në fushën e demokracisë dhe lirive themelore në periudhën e ardhshme me frymëzimin e traditës shtetërore. Me këto mendime, unë do të doja të festoja edhe një herë 10 dhjetorin e Ditës së të Drejtave të Njeriut, dhe shpresoj se kjo ditë do të sjellë paqe, qetësi dhe drejtësi për kombin tim dhe gjithë njerëzimin.”.

SHPËRNDAJE

http://mesazhi.com/erdogan-dhenia-e-nobelit-nje-racisti-shperblim-i-shkeljeve-te-te-drejtave-te-njeriut/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here