Home Edukim Egjiptiani “Agjent i Hamasit” maskohet si një arab për të krijuar përqarje...

Egjiptiani “Agjent i Hamasit” maskohet si një arab për të krijuar përqarje mes Palestinezve dhe Sauditëve

74 views
0
SHARE

Një video e një njeriu nga Arabie Saudite duke upërzënë dhe rrahur në xhaminë e Palestinës Al-Aksa është përhapur me të madhe këto ditë në rrjetet sociale, e cila ishte një video eksperiment e bërë nga një aktivist Egjiptian i supozuar si “agjent i Hamasit” për të krijuar përçarje në raportet mes Palestinezve dhe Sauditëve.

Menjëherë pasi video u përhap me të madhe në rrjetet sociale, akvistët Saudit dhe blogerët vunë në pikëpyetje identitetin e tij dhe prejardhjen e familjes së tij – e cila është një pikë themelore për të njohur identitetin e vërtetë të një personi në rajonet arabe.

Sipas një aktivisti saudit, Dr Yousef Zahrani, i njëjti person kreu eksperiment social të njejtë në Turqi.

Shumica e aktivistëve sauditë kanë arritur në përfundimin se personi në video nuk mund të jetë shtetas saudit, pasi Arabia Saudite nuk e njeh Izraelin si shtet për okupimin e paligjshëm të Palestinës dhe asnjë qytetar saudit nuk lejohet të vizitojë Izraelin që ka një pasaportë saudite . Rasti i ngjashëm është edhe me Pakistanin.

Për më tepër, Arabia Saudite është një nga ofruesit më të mëdhenj të ndihmës për popullin palestinez. Arabia Saudite ka dhuruar më shumë se 480 milionë dollarë që nga viti 2002 si një mbështetje monetare ndaj Autoritetit Palestinez dhe ka mbështetur refugjatët palestinezë duke kontribuar në Agjencinë e Ndihmës dhe Punësimit të OKB-së (UNRWA)./KohaIslame.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here