Home Edukim Do të mbahet takimi i parë i Koalicionit Islamik kundër Terrorizmit

Do të mbahet takimi i parë i Koalicionit Islamik kundër Terrorizmit

0 views
0
SHARE

Ministrat e Mbrojtjes të Koalicionit Islamik kundër Terrorizmit (IMCTC) do të mbajnë takimin e tyre të parë në Riad nën temën “Aleatët kundër Terrorizmit” më 26 nëntor në pjesëmarrjen e ministrave të mbrojtjes të shteteve anëtare dhe misioneve diplomatike të akredituara në Arabinë Saudite.

“Takimi synon të konsolidojë lidhjet e bashkëpunimit dhe integrimit brenda koalicionit dhe përfaqëson fillimin efektiv të përpjekjeve të IMCTC, që përfshinte 41 shtete islamike, për të bashkërenduar dhe për ti unifikuar përpjekjet në luftën kundër ekstremizmit dhe për tu integruar në institucione ndërkombëtare për luftimin e ekstremizmit.”- kanë thënë në deklaratën për Agjencinë e Shtypit të Arabisë Saudite.

Koalicioni u krijua për të arritur mesazhin e koalicionit dhe për të siguruar një platformë institucionale për propozime dhe diskutime për të lehtësuar mënyrat e bashkëpunimit ndërmjet shteteve anëtare dhe vendeve që mbështesin iniciativat brenda kuadrit të fushave ushtarake, intelektuale, mediatike dhe luftën kundër financimit të terrorizmit./KohaIslame.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here